12 August 2011

Meeting old friends

Salam Ramadhan semua.

Semalam aku sempat berbuka puasa dengan kawan-kawan lama. and the good things is kitorang buka puasa kat asrama dengan adik-adik (yang aku tak kenal pon sorang) walaupun aku sangat awkward (sesama kawan gak). Ohh, bagi yang tak tau, aku dulu dok asrama dari form 1 till form 3. Girls school. Kat sana aku dah collect all sweet and bitter moment before aku dok rumah mase form 4 & 5. and yeah, sampai sekarang aku bersyukur dengan perjalanan pembelajaran aku sebab dari primary aku sekolah mix boys girls and islamic. Then masuk asrama, stay islamic school and all girls. Then transfer sekolah yang mix semua bangsa plus boys and girls. So, aku tak pernah (and tak nak) culture shock. Alhamdulillah.

Anyway..

So, semalam balik ke lubuk lama, tempat aku start nakal-nakal ni. Meeting some old friends. Semua 16orang je yang dapat datang. but bagus jugak. sebabnya ustazah (warden) bagi kitorang buka kat dewan makan. kalo ramai-ramai sah tak buleh camtu and tak muat gak kan..

The event was started at evening camtu sebenarnya. Diorang jumpa cikgu-cikgi. Tapi aku tak join. Sebab aku tau cikgu tak kenal aku. So, aku datang time nak berbuka. Sebab niat 1st aku memang nak jumpa kawan-kawan je. Lepas berbuka kitorang solat jemaah kat surau, and aku balik. The rest diorang tido kat sekolah.

Waktu between isya and terawih, kitorang ade short session dengan all kids (yeah, aku dah tua kot). Perkenalkan diri. Tapi aku ngan few friends escaped. Dah tentu-tentu lah. Hahaha. Okay, mana tak nya, kawan-kawan aku yang awal-awal show up introduce themselves sume dari mesir, indonesia . Amik medic, dentist,lughah. and kalo ade pon dari malaysia, dari usm, amik dietatik. Ohh, self confidence aku jatuh bawah kot.

Bila kakak-kakak introduce diri, adik-adik tu semua teruja lah. of course. Pesanan one of my friends, "adik-adik kalo nak jadi macam kakak, belajar rajin-rajin. InsyaAllah ade peluang belajar jauh sana. blablablabla....." and aku tambah sendiri, " kalo kau malas, main-main, buat hal, kau jadi macam akak". Hahahaha.

Tak kisah lah. Yang aku percaya and yakin, dalam diri aku ade kelebihan yang mungkin diorang takde. Masing-masing kita ade habuan sendiri kan?

next gath, harap-harapnya lagi ramai yang free and takde yang segan-segan. Rindu kawan-kawan buat jahat dulu.

till here
chiow~~

p/s: no picture taken by me.


3 comments:

farahin khairi said...

yup! rindu kawan2 yang buat jahat dulu :D

fatimah zaharah said...

sapa yg dtg?rindu, tp xtau rindu apa sbenarnye.hee.

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL