05 July 2011

Tidy Room

Salam people..

Today is my second day at home. But I feel like I'm already at home for 2 weeks. Sebabnya, biasa aku kalau balik cuti ni, 2-3 hari mesti dok rilek je. Makan, tido, online. Tapi, since semalam aku dah start membzkan diri dengan kemas bilik, keluar teman cousin gi format laptop, jumpa orang sana sini. Waahh. Bangga dengan diri aku.

Kisahnya yang aku rajin kemas bilik ni sebab aku rasa macam semak gila bilik aku since setahun lepas aku last kemas. Wait. wait. SETAHUN? Gila ahh. Nak buat camne kan, selama ni aku tutup mata je. Buat chill je tengok kertas-kertas, buku-buku, majalah-majalah berlonggok.

Dah, jom kita tengok koleksi aku.

Koleksi majalah remaja aku from 2006-2011. Kononnya tak nak jadi remaja kolot. Up-to-date lah sikit ngan isu-isu remaja.

See the pattern? Hahaha. Sekarang dah jarang beli. Kalau teringat je aku beli. Kira karang*kraf dah kurang 1 pelanggan. Dulu tiap kali beli ayah aku mesti tanya, Majalah Wanita,Dara tak nak beli? :P

Yang ni aku baca zaman sekolah menengah..exactly form 3 lahh. Tak matang siot. Layan bluess.

Yang ni plak bacaan sepanjang zaman.. Novel,dari form 1 sampai la ni. Komik, aku start lambat sikit. Form 3 kot until now.

Nampak sikit budak IT ye tak?

and,

SELESAI mengemas buku-buku kesayangan aku. Yang bestnya, masa aku dok kemas-kemas ni, aku terjumpa balik diari zaman form 1 and surat kakak angkat masa kat asrama dulu. Last year mengemas aku tak sempat belek-belek. Ni aku baca-baca balik, gelak berguling-guling. Nak-nak baca diari tu. Hangsuih betul sakit hati ngan kawan-kawan zaman dulu. Again, tak matang.

Masalah utama yang sebabkan bilik aku selerak ialah too many papers that I want to keep. Kalau buleh aku nak simpan semua nota-nota, kertas soalan..Memang sah lah tak muat bilik hoooi!



Till here..
chiow~

4 comments:

Ayn Nur Azhana said...

haha nk tgelak klo bc blk surat lme2 xpn diari dlu2 haha..

annisyiba said...

haha..bilek aku lagi la..simen xkering ag kot..tdo atas lantai bilek mak aku je..mlm2 tdo awl..xley on9..:(

nanie aziz said...

ayn: tau xpe. ni xtau nk simpan smpi ble. syg nk buang. sbb dolu2 ayah aku jenis smpn gak. now aku buleh baca. i guess to keep it for my children.


syiba: BAGUSnya anak dar ni tdo awl. bangga aku. Haha

Ayn Nur Azhana said...

btl 2 nani..mak ayah ayn pn smpan lg surat2 dlu 2 haha..