02 June 2011

Anyeonghasayo!

Hi everyone.

Hari ni nak jadi ala-ala dieheart kpop sket.. Hahaha. Aku akan brief a bit on how aku end up being a kpop fans. Ekceli, sebelum-sebelum ni selalu tengok korean dramas je. Until, 2nd sem in gombak, Aten cuba mencucuk aku untuk minat kpop gak. Motifnya, dia xde kawan nak borak pasal kpop among kawan baik dia ni ha.

(starting here, aku terpaksa * kan certain part untuk mengelakkan blog aku dengan mudah dijumpai bila ade orang-orang yang search nama tu. aku bukan gila glamor. terima kasih kerana memahami.)

Basically, aku start with He*llo Ba*by SHIN*ee. Kira lepas tengok variety show tu, aku jadi big fans diorang lah. My choice, Maknae Tae*min. Tada~~



Dia mungkin tidak kacak or macho, tapi dier cumil. Dia manja dengan hyung dia. and and itu cumil. Hahaha. gila~ and if I'm not mistaken, dia penyanyi korea pertama yang aku minat. Yang lain, kebanyakannye, actor.

Then lepas-lepas tu baru aku follow korean variety show, update lagu. Dari external 500mb ni untuk all languages, tapi sekarang untuk korea sahaja. Wahh... Okay cukup sampai situ.

Oh, hari tuh aku blogwalking kat blog kpop fans nih, dia wat kpop tag. Tak terpikir pon nak wat gak, aku jot down je soalan dier. Tapi aku dah buhsan, nak isi masa kita layankan jelah eh.

Let's start!
1) Siapakah insan yang anda minat dalam setiap Boy Group di atas?
  • Super Junior - Semua except Yes*ung. (jahat okay) Paling minat, choi siwo*n and lee*teuk.
  • 2PM - Jun*su
  • CN Blue - Of course Yong*hwa. Jong*hyun pon hensem gak :)
  • B2st - Cute Yo*seop and Kik*wang
  • Shinee - Tae*min lahhh..
  • Mblaq - Seung*ho oppaa! Semua pon suka..
  • U-kiss - Old member, Alex*ander. Dia dah kuar group tapinya.
  • Ze:a - Kwa*ng Hee. Dia suka cakap kuat-kuat oh dalam variety show.
  • Big Bang - T*OP
  • Ft Island - Song Seu*ng Hyun. waaaa...
  • TVXQ - both Chan*gmin and Yun*ho
  • 2AM - Jin*woon and Se*ulong
Tamak kan aku adore lebih dari 1. Group selebihnya aku tak kenal sangat.

2) Salah satu lagu fav yang paling best.
Currently suka No other by Suju

3) Harap dapat jumpa sape (5) ?
- All super jun*ior
- Shi*nee Teamin
- Ft isla*nd Seu*ng hyun
- nak jumpa semua buleh?

4) Siapa paling hensem?
Ohh, camne nak pilih ni. Siw*on kot? Haha.

5) Siapakah insan yang anda minat dalam setiap Girl Group di atas?
  • SNSD - Sooy*oung, Yu*ri
  • Kara - Ha*ra
  • T-ara - Eunj*ung, Hyo*min
  • F(x) - Victo*ria-shii
  • Miss A - Fei
  • After School - Ka*hi, Lizz*y
  • 4minute - Hyu*nah. Baru lepas tengok Invici*ble You*th, ade dia.
  • Secret - Sun*hwa. Same reason as Hyu*nah.
Sama jugak macam boy group tadi. Selebihnya aku tak kenal sangat or aku tak minat lagu diorang.

6) Salah satu lagi fav yang paling best.
tak buleh satu! aku suka top song from snsd.

7) Teringin jadi macam sape?
Layak ke aku? Nak kurus cam diorang je.

8) Sape paling cantik?
Pada aku, victor*ia, fei. Eh, tapi diorang dari china. Haha

9) Best Male Solo? Best Female Solo? (aku combined kan)
Secara jujur, aku tak kenal sangat solo artist. Yang laki, kim jong kook oppa. Haha. (Kau pun suka kan syiba?) Yang pompuan, G.na, Hyori. Tu je kot.

11) Best Solo Song? (aku combined gak)
Of course lah lagu dari 3 orang tadi. Loveable, Black & White, u Go girl. (Respectively)

13) Tag?
syiba!

---------------------------------------------------------------------------------

Ohh, dah abis. Panjang tul. Tapi nak tambah sikit. Kalo MC, aku paling suka jae*suk. hwaiting oppa!

Baru-baru ni ade kecoh pasal artis malaysia complain suju datang masa hari belia. Macam-macam lah citenya. Aku tak nak komen. Yang pasti, walaupun aku minat kpop, aku still lagi nyanyi and dengar lagu-lagu melayu, gosip pasal artis malaysia. But mostly lagu yang aku nyanyi, tentu-tentu lah bukan lagu baru. Lagu lama gak sedap. Teruskan usaha ya artis baru :)


till here..
chiow~

No comments: