23 June 2011

Proud

Hi everyone..

Masa dekat jam laptop aku ni dah pukul 2.30 pagi. Dah ngantuk tapi nak jugak online sekejap. Sempat baca 2,3 orang kawan aku punya blog. Well, walaupun diorang mungkin not a good blogger with such informative or entertaining word sampai aku buleh gigih baca blog diorang tengah-tengah malam ni. But they do have something with their writing that touch my deepest heart. Seriously. Aku proud dengan writing diorang. They were among my friends yang dah berjaya. Belajar pon dah lepas laut sana. Dah banyak pengalaman, I guess.

Hmm,kalo aku busuk hati, suka mendengki tak tentu pasal, memang aku bengang lah dengan diorang-diorang ni. Hidup sweet je kata orang. Cam takde hal. Tapi hati aku ni mulia lah sikit. I just thought that they actually don't want other people feel/know how they suffer inside.

Title proud tu, aku rasa korang dah faham kan. Bukan proud of myself. Tapi dengan kawan-kawan aku tuh. Yea, I do proud of myself. But only A BIT. Aku tak rasa aku dah buat something big for myself yang perlu dibanggakan sangat kalo nak compare dengan ape yang kawan-kawan aku buat.

For example, they had sacrifice untuk belajar jauh-jauh dari keluarga. Besar tu. Aku kelantan, johor, sabah, sarawak pon belum tentu aku sanggup pegi. Dan pada pendapat aku, budak-budak yang study jauh dari keluarga ni mesti banyak buat keputusan sendiri. Fyi, itu adalah kelemahan aku. Tak reti wat keputusan untuk diri sendiri. Kesian kan??

Dulu aku pernah bercita-cita nak study abroad. Tapi aku tak kuat nak jauh dengan family. [Manja kau!] So aku end up bertukar cita-cita nak kerja or holiday panjang oversea. Kisahnya aku kena cari duit banyak lah kannn?

Jadinya, for my friends out there yang belajar jauh-jauh, yang dah banyak wat keputusan sendiri, yang dah merasa macam-macam pengalaman, AKU BANGGA DENGAN KORANG. Keep up good work dude! Make your family proud of you. Make me proud of you also. (At least, kau dah berjaya nanti aku buleh lah tanpa segan silu cakap,'Ohh, dia kawan aku. Sama-sama belajar dulu. Dah berjaya haaaa..')

p/s: yang dalam negara, jangan bersedih. As long as korang dah berjaya buat sesuatu untuk diri korang, aku tetap bangga jugak. okayy?

Sayang semua :)

till here..
chiow~~

21 June 2011

Hello Tuesday!

Random Picture. I just love it.


I knew that I'm not pretty. But thankful to Allah who give this such nice-to-see face. Alhamdulillah.

till here..chiow~

20 June 2011

Happy Father's Day

Salam.

19th June is father's day.

My father's name: Abdul Aziz Bin Wok Ghazali
Work as/at : IT Director at Perbadanan Kema*juan Negeri Per*ak
DOB: 7th Sept 1963
Married to: Muzdalifah Binti Mokhtadi


Dad, A great many thanks for all you have done Without you, my life would not have begun You have been there when I most needed you You have helped to guide me my whole life through We have shared both the good times and the bad But most of all, thank you for being my dad I love you


Introduce to you, my hero.




I hope to have a husband as kind as my father. So he could take baton to take a good care of me. I feel safe and secure when being with him. How can I say that I'm so appreciate to have a father like En.Aziz. weee :D Sorry for any wrong doings or sayings that hurt you. I didn't mean to do so. Thanks for all you have done, all your money given and all love you give to me through out my life.

LOVE U DAD!!!!

Regards,
Your one and only daughter.

16 June 2011

Hi all..

Nak mengadu..

Aku semakin malas belajar. Lately ni la perasan perangai buruk aku ni. Masuk kelas, takde perasaan. Dalam bilik, tengok buku, memang ade la perasaan.....perasaan MALAS! Haish.

Adakah sebab..
- sekarang short sem and amik satu subjek, so aku buleh rilek
OR
- sebab kawan-kawan U lain sume sedang bersenang-lenang di rumah maka aku nak ikut.

Camtu ke? Aku tak buleh terus camni. Finals is just around the corner. Ahh, tak yah corner sangat. 2 minggu je lagi. Acane nih? Perlu ke aku pegi kem motivasi macam zaman sekolah dulu? Ohh tidak.. Tak macho la wey.

Ajar la aku camne nak berubah ni. Buleh comment, or sms me okay?


till here..
chiow~

14 June 2011

Future plan..

Salam.

Aku currently planning for my trip. Seriously, it's still under plan. Bukan aku akan pegi dalam 2 or 3 bulan ni. Sila jangan salah sangka okay. Aku xbanyak duit nak travel sana sini dengan mudah. Kalo ade orang nak sponsor lain lah kann. Tak pun ade yang nak aku teman and dah dapat my parent's consent, duit aku buleh cuba usaha kan. Chewah! (Mana kau nak cekau cik kak)

Btw,dunno why, but keinginan untuk travel sangat tinggi. Jom tengok mana aku nak pegi.. Kot-kot kita nak pegi tempat sama, leh kautimm..

- Singapura : Orang cakap univer*sal Studio best. Nak gak pegi tengok. Ni x perlu duit sangat aku rasa. Sebab kalo pegi balik hari pon okay. Tido lah umah sape-sape kat johor. Save disitu. Ye x?

- Indonesia : Mak ayah aku dah pegi. Aku xdapat follow sebab masa tu clash ngan kelas. Aku budak baik, mana reti skip-skip kelas nih. Hahaha.

- Japan : Dah, xpayah nak japan sangat. Jepun sudah. Kawan aku ade 2,3 orang kat sana. So, harap-harap nya before diorang balik, cita-cita aku tercapai. Tapi aku kena blaja makan sushi dulu. Haish.

- Korea : Hah. Yang ni korang paham-paham sendiri lahhh. :)

- Australia : Nak pegi nak pegi. Nak tengok kangaroo..

- London : Teringin tengok omputih. Hahaha. (Alasan xmunasabah)

- Paris : Ni xperlu cepat-cepat. Lepas kawin pon buleh.

Dalam malaysia, aku nak pegi sabah sarawak. Xpenah sampai lagi.

So far situ lah aku nak pegi. Ni plan untuk 10 tahun. Kiranya xperlu rushing-rushing. betul x? Janji sampai..InsyaAllah.

Kalo ade sape-sape nak sponsor, bagitau lah! wee :D

till here..
chiow~

02 June 2011

Anyeonghasayo!

Hi everyone.

Hari ni nak jadi ala-ala dieheart kpop sket.. Hahaha. Aku akan brief a bit on how aku end up being a kpop fans. Ekceli, sebelum-sebelum ni selalu tengok korean dramas je. Until, 2nd sem in gombak, Aten cuba mencucuk aku untuk minat kpop gak. Motifnya, dia xde kawan nak borak pasal kpop among kawan baik dia ni ha.

(starting here, aku terpaksa * kan certain part untuk mengelakkan blog aku dengan mudah dijumpai bila ade orang-orang yang search nama tu. aku bukan gila glamor. terima kasih kerana memahami.)

Basically, aku start with He*llo Ba*by SHIN*ee. Kira lepas tengok variety show tu, aku jadi big fans diorang lah. My choice, Maknae Tae*min. Tada~~



Dia mungkin tidak kacak or macho, tapi dier cumil. Dia manja dengan hyung dia. and and itu cumil. Hahaha. gila~ and if I'm not mistaken, dia penyanyi korea pertama yang aku minat. Yang lain, kebanyakannye, actor.

Then lepas-lepas tu baru aku follow korean variety show, update lagu. Dari external 500mb ni untuk all languages, tapi sekarang untuk korea sahaja. Wahh... Okay cukup sampai situ.

Oh, hari tuh aku blogwalking kat blog kpop fans nih, dia wat kpop tag. Tak terpikir pon nak wat gak, aku jot down je soalan dier. Tapi aku dah buhsan, nak isi masa kita layankan jelah eh.

Let's start!
1) Siapakah insan yang anda minat dalam setiap Boy Group di atas?
  • Super Junior - Semua except Yes*ung. (jahat okay) Paling minat, choi siwo*n and lee*teuk.
  • 2PM - Jun*su
  • CN Blue - Of course Yong*hwa. Jong*hyun pon hensem gak :)
  • B2st - Cute Yo*seop and Kik*wang
  • Shinee - Tae*min lahhh..
  • Mblaq - Seung*ho oppaa! Semua pon suka..
  • U-kiss - Old member, Alex*ander. Dia dah kuar group tapinya.
  • Ze:a - Kwa*ng Hee. Dia suka cakap kuat-kuat oh dalam variety show.
  • Big Bang - T*OP
  • Ft Island - Song Seu*ng Hyun. waaaa...
  • TVXQ - both Chan*gmin and Yun*ho
  • 2AM - Jin*woon and Se*ulong
Tamak kan aku adore lebih dari 1. Group selebihnya aku tak kenal sangat.

2) Salah satu lagu fav yang paling best.
Currently suka No other by Suju

3) Harap dapat jumpa sape (5) ?
- All super jun*ior
- Shi*nee Teamin
- Ft isla*nd Seu*ng hyun
- nak jumpa semua buleh?

4) Siapa paling hensem?
Ohh, camne nak pilih ni. Siw*on kot? Haha.

5) Siapakah insan yang anda minat dalam setiap Girl Group di atas?
  • SNSD - Sooy*oung, Yu*ri
  • Kara - Ha*ra
  • T-ara - Eunj*ung, Hyo*min
  • F(x) - Victo*ria-shii
  • Miss A - Fei
  • After School - Ka*hi, Lizz*y
  • 4minute - Hyu*nah. Baru lepas tengok Invici*ble You*th, ade dia.
  • Secret - Sun*hwa. Same reason as Hyu*nah.
Sama jugak macam boy group tadi. Selebihnya aku tak kenal sangat or aku tak minat lagu diorang.

6) Salah satu lagi fav yang paling best.
tak buleh satu! aku suka top song from snsd.

7) Teringin jadi macam sape?
Layak ke aku? Nak kurus cam diorang je.

8) Sape paling cantik?
Pada aku, victor*ia, fei. Eh, tapi diorang dari china. Haha

9) Best Male Solo? Best Female Solo? (aku combined kan)
Secara jujur, aku tak kenal sangat solo artist. Yang laki, kim jong kook oppa. Haha. (Kau pun suka kan syiba?) Yang pompuan, G.na, Hyori. Tu je kot.

11) Best Solo Song? (aku combined gak)
Of course lah lagu dari 3 orang tadi. Loveable, Black & White, u Go girl. (Respectively)

13) Tag?
syiba!

---------------------------------------------------------------------------------

Ohh, dah abis. Panjang tul. Tapi nak tambah sikit. Kalo MC, aku paling suka jae*suk. hwaiting oppa!

Baru-baru ni ade kecoh pasal artis malaysia complain suju datang masa hari belia. Macam-macam lah citenya. Aku tak nak komen. Yang pasti, walaupun aku minat kpop, aku still lagi nyanyi and dengar lagu-lagu melayu, gosip pasal artis malaysia. But mostly lagu yang aku nyanyi, tentu-tentu lah bukan lagu baru. Lagu lama gak sedap. Teruskan usaha ya artis baru :)


till here..
chiow~