01 May 2011

my new baby..

Baby, baby, baby oohhh. Like baby, baby, baby ooohhh. Stop! Aku bukan cakap pasal new version of lagu baby tu ke hape. Ni hal lain okay? Xde kaitan langsung ngan si bibir tu. Haish..

Mula-mula aku ingat xnak share story about my new baby ni sebab takut orang cakap aku bongkak, berlagak, menunjuk, membangga, and segala yang negatif tu la. Tapi sampai bila kan aku nak simpan je sorang-sorang. Langsung xbest okay. Xmenjana minda langsung.

Baby ni bukan baru 5,10 hari ngan aku, tapi dah lama dah diambil oleh parents tercinta. almost a month kot.. Tapi betul-betul aku ngn dia baru 2minggu gitu. i love u baby! Wah. Gitu.

Well, nak masuk ngan dia at first memang susah lah. Nak kene study banyak coz nak dapatkan tips berguna nak tackle dia. Susah woo.. So korang kalo ade pape tips cmne nak dekatkan diri ngan baby ni, share-share lah jugak.

So far, aku tahu pasal dia sikit-sikit je. I have to learn a loo0ot to become the best and professional baby-sitter. Sebabnya, aku ade gak plan nak bukak my own nursery kalo ade rezeki lebih kan..

Disebabkan aku xkenal banyak lagi pasal baby ni, aku xdapat cite banyak sangat. Tapi insyaAllah dari masa ke semasa aku akan share lagi pasal dia. okay semua??


p/s: baby->canon 550d, baby-sitter->photographer, nursery->studio.


Tadaaa.!!


chiow~~

2 comments:

anonymous said...

nani, brpe harge?
ade plan nak beli jgk :D

nti story2 eh


-melah meletop. haha

Basya said...

new baby mal.hukhukhuk :p