30 April 2011

Big Day..

Hola everyone..

Well, semalam ade sape-sape yang terlepas tengok royal wedding between prince will*iam and ka*te middle*ton x? angkat tangan tinggi. Hah kau, rugi betol x tengok. Best kot. Walaupun aku terlambat sikit nak tengok tu sebab gi teman makcik aku g amik sepupu kat asrama, tapi still aku puas hati. Sebab kalau aku terpacak awal-awal pon xde pe sangat, tengok diorang take turn naik kete g church je. Yang sebenarnya aku nak tengok masa diorg dok sebut 'i will,i will' tu. Hahaha.. [motif: sebab memang bila orang kawin,akad lah orang nak tengok] Sepanjang minggu aku tunggu nak tengok royal wedding ni sebabnya leh tengok kemana duit berbillion-billion diorang tu dilaburkan..

As normal girl, of course lah sebab utamanya, aku berminat nak tengok how the dress look alike. Kalo xsilap aku, rupa dress tu x dipublishkan dimana-mana. Nak suprise lah kot. So, aku pon konon-konon terkejut lah sesangat2 dengan dress ka*te yang sangat cantik tuhhh. Hehe. But serius, aku suka gila wedding dress dier. Dok ulang-ulang cakap kat umi aku yang betapa aku suka gila dress tu sampai tahap umi xnak dengar dah. Huahahaha. Peduli hape. Janji aku nak orang tau yang aku suka.



See. Cantik kan. Dress ni didesign based on Ka*te ni punya permintaan yang dier nak ade unsur tradition and modernity. Mesti yang x terbukak hati tu cakap, 'Ala, biasa je tu. Nenek aku punya baju kawin lawa ag'. Well, kalo korang rajin lah, ni kalo rajin, sila cari gambar dress ni and tengok secara dekat, korang akan nampak kain tu bukan kain kosong je but it has hidden patterns on it. Xke macam exclusive disitu. Plus, kain dier tu specially made punya. wooooaah. Kalo aku dapat lah baju kawin aku nanti specially made punya, confirm aku simpan untuk pakai anak cucu aku nanti. Mahal oh.

Sebab lainnya maybe sebab orang cantik pakai, jadi super-duper cantik lah jadinya dress tu. Semalam bila tengok kat astro,HD lagi, sah-sah la detail kau nampak kecantikan dress tu. Jap. Pi*ppa [bridemaid aka sister] punya dress pon cantik gak. Plain, tapi sesuai lah untuk dier. Xkan nak over the top plak. Kau nak yang grand, kau rampas Harry tu dari Che*lsy Da*vy.

Wedding macam ni setahu aku lelaki xsuka tengok sebab scary kot. Bape banyak duit nak labur nak wat wedding camtu. Nak kumpul duit bukan senang woo. Walaupun aku pompuan, aku paham lah. Sangat susah okay. Ntah-ntah kalaupun kau dapat kumpul duit nak wat majlis grand2 untuk bakal bini kau, masa tu kepala kau mesti dah botak macam si Will*iam tu. Hahaha. So, buat bakal suami ku, xyah lah over-over wedding macam ni, tapi kalo dapat dewan PICC ke PWTC ke, okay gak. Hee :D kidding..

Selesai sudah wedding of decade tu. eh, decade ke century? ahh, xkisah lah. Janji 1 dunia tengok wedding diorang tu. Memorable moment for everyone yang follow kisah royal family tu. Macam umi ayah aku, simple komen diorang, princ*ess dia*na lagi cantik dari si ka*te ni.

sebab tu kot dapat anak sehensem will*iam & harr*y ni. kan kan?



Masa tengok live wedding diorang ni ayah dok cite itu ini about this royal family. Aku layan kan jela sebab memang suka dengar cite sejarah pasal raja-raja ni. Oit, raja melayu pon aku layan ahh..ingat layan mat salleh je ke. Hmm. Sangat berbangga ade ayah yang very knowledgeable bila bab-bab pengetahuan am ni. I love u dad! [tiba-tiba kan..]

Lastly, congratulation to Princ*e Willi*am & Ka*te Middl*eton for their wedding and becoming the Duke and Duchess of Cambridge. [yea,aku tau diorang xkan baca wish dari aku ni. tapi ni ikhlas dari aku.whateva.]


[evening celebration dress]



credit to google. For more pictures and story...

SELAMAT HARI PEKERJA :D

till then. Chiow~

No comments: