13 August 2010

ramadhan datang lagi

Salam.

Selamat pagi semua. Today is the 3rd day of fasting. masih rasa penat, rasa xlarat nak puasa ke? ehh, xbuleh lah macam tuh. Ni mesti gara-gara xpernah pose after ramadhan last year.. sepatutnya kita cuba-cuba la puasa mase rejab & syaaban yg lalu. supaya badan xterkejut.

well, I'm finally home. seronok sahur & buka dengan umi & ayah.

sadly, i'm having sorethroat. sangat pedih. sangat sakit. terseksa oh. ni xlain xbukan pasal watercooler (duo function. where it also have hot water. so,why it is called watercooler..? idk.) Saya merupakan antara insan yang tekak sensitif bila minum air watercooler. but since sahur on 1st & 2nd hari tuh nak minum air panas + biskut (umi sedey dengar anak dier saahur ini je) so, nak xnak minum jugak and end up macam ni. huuu ='(

entri ni xperlu panjang2 kot. cumanya, saya nak minta maaf kepada semua atas kekasaran bahasa dan keterlajuran perbuatan yang menyakitkan hati. maaf yea =|

sempena ramadhan yang mulia ni, which is datang sebulan setahun, jadi gunakan peluang ini untuk perbanyakkan amalan, pertingkatkan iman kerana ganjaran yang kita dapat bulan ini xkan sama dengan bulan-bulan yang lain. kita pon xtau kita akan jumpa lagi x ramadhan yang akan datang.

sila jangan tinggal puasa sementara buleh puasa ni. solat tarawikh tu, paksa2 lah diri. (note for myself too)

itu saja.
chiow~~

No comments: