10 May 2010

family day

lets try to make short entry.

hari sabtu lepas, we all (ayah,umi,myself) pegi jalan2 kat penang. balik hari je pon. tiring but exciting. be a driver of the day sangat penat. sangat oke. sekarang saya faham kenapa dulu ayah suka penat2 bila driving jauh2. tak kesah lah janji happy :) yang lagi pueh hati bila dapat pekena pasemboq kat padang kota. (sila baca dengan loghat utara) owh, tak lupe juga mi udang mak jah kat kuala sepetang. (sila cari kedai tu kalo nak yang fofular) huh. mana tak puas hati dapat 7,8 ekor udang besar2. sori guys tak menyempat nak tangkap real picture of the foods sebab mangkuk tu atas meja je, saya terus mencekik. hehehe.

ahad, macam biasa, balik kampung. melawat embah yang still in treatment. semoga cepat sembuh :) semalam jugak adalah hari ibu. ya, HARI IBU tu yang saya cuba saya sampaikan.


PUAN MUZDALIFAH BT MOKHTADI

yeah, itu lah umi saya. saya sangat sayang umi saya. sangat-sangat. anda? sebab ape saya sayang umi? sebab beliau dah kandungkan saya. dah lahirkan saya. hello, hidup sejuta tahun pon belum tentu dapat pay back pengorbanan beliau. saya suka peluk umi. saya suka cium-cium umi walaupun saya busuk. hahaha (ade aku kesah) saya sebenarnya akan sedih bila saya merajuk dengan umi. ya, saya akan menangis sorang2. hahaha. (malu) xkesah lah. terima kasih umi sebab sudi jaga anak umi ni sampai sihat xberagak2. terima ksih juga sebab sudi layan karenah nani yang macam2 ni. kalu umi, baca post ni,jangan sebak menangis2 pulak ye. hehehe. itu saja. jasa umi selama ni tak terbalas dengan post ringkas dari anakmu ni. (erk, kena post panjang2 ke?)

ape-ape pon,

SELAMAT HARI UMI, MAMA, IBU, MUMMY, AMMA (and ape saja yang buleh dipanggil) kepada semua wanita diluar sana. untuk bakal ibu juga :)

*kirim salam pada ibu anda juga ya. HARUS.

chiow~~

No comments: