29 May 2010

selamat pagi semua

bangun pagi ni, xtau nak buat ape. dah bukak FB tengok tade pape yang menarik. off semula. baca blog. ini lebih menarik rasanya. well, my lecturer kat UIA pj deliver her baby on 28 may. tahniah2. wah, makin ramai anak madam. next,ade 1 blog kawan yang menarik minat saya. with topic 'rahsia tarikh lahir', sangat berjaya grab my attention di pagi hari ini. terima kasih ekin. walaupon dah banyak kalo baca kat tempat lain, tapi nak baca jugak. and, this is my 'rahsia tarikh lahir' - DISEMBER

# Sangat setia dan pemurah.
# Bersifat patriotik.
# Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
# Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
# Bercita-cita tinggi.
# Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
# Seronok bila didampingi.
# Suka bercampur dengan orang.
# Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
# Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
# Tidak pandai berpura-pura.
# Cepat marah.
# Perangai yang mudah berubah-ubah.
# Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
# Benci pada kongkongan.
# Suka berlawak.
# Pandai buat lawak dan berfikiran logik


p/s:copy paste dr blog ekin, kalau nak tengok bulan2 lain, pergi lahh buka.

10 out of 17 ade persamaan dengan diri saya. this is actually prediction made by dr fadhilah kamsah based on his research. tak perlu terlalu percaya.

itu saja kot.
chiow~~

25 May 2010

spagetti bolognese

finally.. well,this is my first try to make spagetti bolognese. the experience was superb. i like it so much. the idea came when my mom's friend (mcik lah) give us her bolognese last 3 weeks (if i not mistaken). then my auntie also give us her first try last week. so i think i should try my own also. and i'm very satisfy with it although it might not as delicious as makcik lah's. poorly my bolognese is limited. (sangat sikit oke)

instant bolognese (4serving)
that's why it is limited. next time i want to try make the sauce myself. (banyak sikit)
ni nak dapat keyakinan je


banyak lagi. for next cook

look. sikit je kan? later i'll give u guys a try.

itu saja. bye

chiow~~

10 May 2010

family day

lets try to make short entry.

hari sabtu lepas, we all (ayah,umi,myself) pegi jalan2 kat penang. balik hari je pon. tiring but exciting. be a driver of the day sangat penat. sangat oke. sekarang saya faham kenapa dulu ayah suka penat2 bila driving jauh2. tak kesah lah janji happy :) yang lagi pueh hati bila dapat pekena pasemboq kat padang kota. (sila baca dengan loghat utara) owh, tak lupe juga mi udang mak jah kat kuala sepetang. (sila cari kedai tu kalo nak yang fofular) huh. mana tak puas hati dapat 7,8 ekor udang besar2. sori guys tak menyempat nak tangkap real picture of the foods sebab mangkuk tu atas meja je, saya terus mencekik. hehehe.

ahad, macam biasa, balik kampung. melawat embah yang still in treatment. semoga cepat sembuh :) semalam jugak adalah hari ibu. ya, HARI IBU tu yang saya cuba saya sampaikan.


PUAN MUZDALIFAH BT MOKHTADI

yeah, itu lah umi saya. saya sangat sayang umi saya. sangat-sangat. anda? sebab ape saya sayang umi? sebab beliau dah kandungkan saya. dah lahirkan saya. hello, hidup sejuta tahun pon belum tentu dapat pay back pengorbanan beliau. saya suka peluk umi. saya suka cium-cium umi walaupun saya busuk. hahaha (ade aku kesah) saya sebenarnya akan sedih bila saya merajuk dengan umi. ya, saya akan menangis sorang2. hahaha. (malu) xkesah lah. terima kasih umi sebab sudi jaga anak umi ni sampai sihat xberagak2. terima ksih juga sebab sudi layan karenah nani yang macam2 ni. kalu umi, baca post ni,jangan sebak menangis2 pulak ye. hehehe. itu saja. jasa umi selama ni tak terbalas dengan post ringkas dari anakmu ni. (erk, kena post panjang2 ke?)

ape-ape pon,

SELAMAT HARI UMI, MAMA, IBU, MUMMY, AMMA (and ape saja yang buleh dipanggil) kepada semua wanita diluar sana. untuk bakal ibu juga :)

*kirim salam pada ibu anda juga ya. HARUS.

chiow~~

07 May 2010

15 most strange buildings in the world

nothing much i can say. have a nice visit to this blog.

15 most strange buildings in the world

i don't understand why there are some people who like to do weird things.. but anyway, i do like all buildings.

chiows~~

04 May 2010

.teringin ok. =)

morning y'all...hey hey saya bangun awal ye hari ni. teruja buka FB tengok gamba orang gi kenduri kawen. huhu. well,saya belum bekpes. agak lapa disitu. tapi belum ade feel nak masak,lepas ini kot. sebenarnya motif post ini diwujudkan awal pagi camni, saya teringin nak makan PASEMBOR. hosh. dah lama teringin. agak2 bila kita buleh g penang ayah?? just to eat pasembor. hehehe. sape mau ikut angkat kening!!! (opss,jangan angkat tangan, busukk. xmandi lagi kan?) untuk menambahkan lagi keterujaan (betul ke eja) meh tengok gambar-gambar ni. terbaik dari ladang.







wahh..yummy~~
korang tak rasa cam sedap gila ke..terliur x? kalo terliur, jom pi pekena pasemboq kat padang kota. cnfirm menjilat lengan! =]

oke itu saja yang saya teringin sekarang.
chiow~~