23 April 2010

.break.

[sila klik itu image untuk lihat yang lebih besar]

woah. y'alls tak rasa macam saya semangat gila ke dengan mission ni. seap wat banner lagi. hahahaha. well, saya plan ni before cuti lagi. ntah lah. i just think that i will be happy doing such this thing. bak kata orang tua2, kau tu anak dara, xgheti2 nak belajar hal isi dalam umah? hesh. so, paham2 lah napa ade mission sebegini rupa. huhu.

well i would to explain more about this mission...
  1. oleh kerana umi sangat bz dengan kerjanya, jadi rumah ini susah untuk kelihatan kemas yang macam dalam buku ANJUNG SERI & IMPIANA yang umi suka baca tuhh... so, i take this initiative to help her. this include mop lantai, vacuum, lap habuk, bersih kipas...wah wah. banyak sangat tuh. takut tak tercapai kudrat kuhh. :P
  2. bab ni memang bermasalah oleh kerana kesibukan isi rumah ini juga. so, kepulangan saya ni nak meringankan beban umi yang kena basuh kain banyak every weekend.
  3. owh yang ni jangan salah faham. saya xpandai masak sebenarnya. saya hanya tolong umi masak. sebab saya tau masak yang simple2 je. tapi saya akan belajar dari umi. :)
  4. orang baru cuti kan. faham2 lahh. banyak sangat barang bawak balik hari tuh.
  5. hooo. ini baru plan saja. saya takut nak main ngan ikut hidup itu ya untuk pengetahuan semua. setiap hari tengok aquarium yang agak2 kotor itu membuat kan saya teringin untuk bersihkan. tapi takut.
  6. hari tu masa pesta buku, saya dengan semangatnya beli 2 buah novel yang saya sebenarnya xtau bila nak baca. so, saya rasa saya perlu habiskan sepanjang cuti ni.
  7. yang ni, bergantung kepada keperluan semasa. hehehe :)


itu sahaja.
chiow~~

2 comments:

mira zati said...

jgn lupe lawat aku kat uia ok? hahha

nanie aziz said...

owh. semestinya mlwt kau. cuma bkn kat uia. hehe