23 April 2010

.break.

[sila klik itu image untuk lihat yang lebih besar]

woah. y'alls tak rasa macam saya semangat gila ke dengan mission ni. seap wat banner lagi. hahahaha. well, saya plan ni before cuti lagi. ntah lah. i just think that i will be happy doing such this thing. bak kata orang tua2, kau tu anak dara, xgheti2 nak belajar hal isi dalam umah? hesh. so, paham2 lah napa ade mission sebegini rupa. huhu.

well i would to explain more about this mission...
  1. oleh kerana umi sangat bz dengan kerjanya, jadi rumah ini susah untuk kelihatan kemas yang macam dalam buku ANJUNG SERI & IMPIANA yang umi suka baca tuhh... so, i take this initiative to help her. this include mop lantai, vacuum, lap habuk, bersih kipas...wah wah. banyak sangat tuh. takut tak tercapai kudrat kuhh. :P
  2. bab ni memang bermasalah oleh kerana kesibukan isi rumah ini juga. so, kepulangan saya ni nak meringankan beban umi yang kena basuh kain banyak every weekend.
  3. owh yang ni jangan salah faham. saya xpandai masak sebenarnya. saya hanya tolong umi masak. sebab saya tau masak yang simple2 je. tapi saya akan belajar dari umi. :)
  4. orang baru cuti kan. faham2 lahh. banyak sangat barang bawak balik hari tuh.
  5. hooo. ini baru plan saja. saya takut nak main ngan ikut hidup itu ya untuk pengetahuan semua. setiap hari tengok aquarium yang agak2 kotor itu membuat kan saya teringin untuk bersihkan. tapi takut.
  6. hari tu masa pesta buku, saya dengan semangatnya beli 2 buah novel yang saya sebenarnya xtau bila nak baca. so, saya rasa saya perlu habiskan sepanjang cuti ni.
  7. yang ni, bergantung kepada keperluan semasa. hehehe :)


itu sahaja.
chiow~~

22 April 2010

photo of the month

heh. ntah sejak bila plak ade edisi photo of the month. well, baru lepas buka FB. so macam biasalah kat situ kan ade friends of the day lah, lover of the day lah. so terikut.

finally i'm home! :) yelah selepas seminggu lebih berhempas pulasan kan. eh, berhempas pulas. pulasan mende len. buah kan tuh? huh. dah konpius. bila dah abis ni tetiba terpikir balik. nape aku gigih sangat involve dalam Interschool Debate Championship(IDC) nih. bukan dapat duit pon. penat je lebih. (erk, credit to makanan yg sedap.) kawan2 len syok cuti kat umah. yang kitorang bangun pagi wat keje. hmm. akhirnya, ketemu juga alasan nya.
  • aku akan cuti panjang.(xamik short sem) dalam tempoh tu aku buleh berehat lama dan aku akan sangat merindui UIA( wah, smgt). jadinya, workforce yang aku dah sumbangkan hari tuh, harapnya sangat membantu.
  • aku suka jumpa orang. berkenalan dengan orang. so,this is one of the platform. berjumpa budak2 sekolah yang pandai2. cikgu2 yang hebat. hakim@adjugator yang sangat talented. and not to forget, new friends! :) among the committees,walaupon kitorang xkenal secara baiknya, tapi kita still leh sembang perihal debate. teruja bukan??
move on to my previous semester examination results. alhamdulillah. everything was great. I had nothing to say except thanks to Allah. It's over my expectation actually. tapi bila dah dapat ni, i'm looking forward to improve it. sekarang ni focus untuk apply biasiswa. hopefully buleh dapat. dan kena maintain result untuk next semester. hmm. takutnya.

sudah.

korang mesti dah lupa title asal tadi kan? haha. photo of the month.


credit to photographer: cik mira.

ini lah dier. i dunno why i like this picture. lovely kot.

oh ya, untuk gamba2 mase IDC, sila rujuk FB saya yea. penat lah nak upload kat sini plak. hehe.

till then.
chiow~~

08 April 2010

end of semester


yeay yeay! its like a blink of eyes. nothing much to say, just i'm happy when finally the exams is over. packing up my stuffs to bring home. umi & ayah will pick me up tomorrow nite.hoyea. owh yea, mira will follow us too.

i'm currently downloading a korean drama, BABY & I. (sangat lambat oke) the reason why i'm downloading it is because of.. erk, jap. jangan marah tau.(muntah2 pon jangan) hmm. sebabnye, pakwe saya berlakon. hahahaha.

(lawak. kena wat susu baby)




(sangat comel wat muka marah camtu)


JANG GEUN SUK oppa!! :D

kegilaan terhadapnya lepas tengok cerita you're beautiful.

itu saja. maaf.

chiow~~