28 March 2010

impact of selfishness.

date/time: 28march2010/ 4.00am (SUNDAY morning)
location: on bed
mood: feel sorry + lost of mood
emotion: unstable
condition: fail to sleep

-------------------------------------------------------------------------------

i'm sorry.


bye :(

22 March 2010

exams mode

morning y'all..!

hari ini saya bangun dalam perasaan malas untuk study. M A L A S oke! (spell it right hahaha)
my exam will start on wednesday for database system 1, followed by thursday, 2paper, islamic knowledge and principle management. ade gap almost 5days. then programming on 30th march. there is another gap, long gap i guess, which is until 8april for discrete math. woaaah.

i can't wait for holiday. i miss to sleep on my superduperlovely bed. hosh. sakit badan lah tido atas katil uia ni. hoho. hmm. rindu my cousins to0. k.nani balik nanti asyraf kena datang umah oke? rindu lah nak tengok itu muka comel punya budak. dengarnya dah pandai pilih orang ye..watch out! ha, i miss driving too! i want to travel to. ayah,note this oke. hehe

itu saja kot. saja nak release tension. walaupon malas, saya kena rajin blaja. nak berjaya kan...




chiow~~

15 March 2010

no title

currently listen to "nothing gonna change my love for u". hahaha. agak jiwang disitu. i'm just open the music folder and randomly pick up the song. lucky song i guess.

actually i have no idea on what to post today. so i just put the title as 'no title'. i give u guys chance to name it.

i need someone to talk to right now. but i don't feel like i want to talk to human(habis nak cakap dengan kucing ke?) hahaha. tade lah just give some reason why i still want to post although there's no title.

last week, was wonderful. i enjoyed the day so much. thanks a lot. (walaupon penat berjalan) sorry umi & ayah. i go out until night. :(

i also enjoy the muvie ' V3 samseng jalanan '. walaupun ngeri. huhu.

okeh okeh dengar lah ni. sejak akhir akhir ni saya selalu macam hilang tenaga. selalu penat. lenguh2 badan. saya xsuka. saya nak aktif macam dulu. xpenat walau jalan jauh. ni tido pon penat. makan pon penat. ha,cakap pasal makan. skang ni jugak bile makan over sket (makan smpai abis) mesti rasa cam loya tekak. hmm tapi saya tak buleh mengeluh. Allah nak uji saya lah tu. tarik nikmat sket. so, think positive. saya buleh kurus. hahaha. buleh ke?

tak kisah lah.

janji saya gembira dan sehat. sentiasa tersenyum :)

exam makin dekat. saya selalu rindu umah. tapi tade masa nak balik. saya selalu tepon umi. sebab saya rindu umi ayah. (saya nak nanges) kalau saya rindu diorang saya wat perangai tepon banyak kali sampai umi tanya, xstudy ke? huhu. ntah lah. nape dengan saya?

saya susah hati. banyak chapter tak cover lagi. saya susah hati. saya rasa macam ada kawan-kawan xsuka saya. benci saya. cakap belakang saya. saya susah hati. saya dah tak selalu dengan mira, kawan baik saya kat sini. masing2 sibuk. saya susah hati. saya dah jarang bukak Quran. saya sibuk dengan project, dan lain2. saya susah hati. sebab saya susah hati. :(

bila sorang2, saya rindu semua orang. tapi saya kena happy kan diri saya sendiri. saya tak buleh macam ni bile nak exam



itu saja kot.
chiow~~

10 March 2010

Biasiswa JPA

a bit silly here. no one can answer what happen to me this evening including myself. after woke up from sleep yang panasgilathenpeluhpeluh, aku terus solat asar. akal waras lagi. dah abis baca doa, lipat telekung, terus online. the first thing i do once i open the firefox, i was googled about biasiswa jpa. i don't know why am i doing that. oke pape lah. dah terbukak pon..

so,baca dan baca dan baca. i was like. whattt? kena above 3.5? adoi. mana aku nak cekau 3.5 tuh. ok2. korang mesti cam, "hoi,jpa mmg nak 3.5 and above lah!! kau tak sedar diri ke?".. ha,tu la pasal. aku pon tau. masalahnya, i just heard one of my friend yang pointer 3.3 something dah selamat dapat duit jpa dier. jadinya, aku pon macam interested kot. yelahh,kira aku pon layak lah kan?? kan? kan? ahhh. sudah nani. harap palsu itu sume. kau excellent sampai 3.5 lepas tu kau pikir balik. kau nak jpa ke,maxis ke hape ke. mase tu sume orang tengok. hmm. orang kata degree uia susah. betul kah? camne nih? :P

korg mesti pikir kan nape yang aku excited sangat nak biasiswa. padahal dah confirm2 ade biasiswa FA&MA. hehehe. motifnya: kalau aku dapat biasiswa, so biasiswa FA&MA tu buleh lah aku tukar kan untuk beli kereta. xgitu ayah? hahahahaha. penjimatan disitu bukan? tapi ntah bila nak dapat aku pon xtau. kena struggle lagi lah jawabnya. huhu. kasihan kan?

dah dah. tutup cerita biasiswa buleh? sekarang ni mood holiday pulak. eh eh. tadi cam dah semangat nak belajar, ni holiday pulak. naniiiiii!!?? hahaha. stop stop. nak cite gak pasal holiday. dah lama xbercuti kat mana2. ayah ade plan pape x selain yang travel akhir bln 6 ni? sekurang-kurang nye gi penang makan pasembuq ka??? teringin lahh. kita balik hari pon jadi la.. :(

ayah,sila jangan buat2 xnampak ye permintaan di atas..

oh ya, note untuk ayah juga...i need my new thumbdrive. susah lah bila one gadget yang dah terbiasa guna hilang. hampeh punya pencuri thumbdrive tuh.. nyusahkan aku je. :P


itu saja..
chiow~~