27 January 2010

saya = businesswoman ?

dari title tu musti anda dah dapat agak entri saya pasal ape. yea. saya tringin untuk menjadi businesswoman yang sangat berjaya. saya mahu kaya. saya mahu senangkan hidup umi ayah. kalo buleh saya mahu diorang rehat dirumah. dan travel all over the world tanpa fikirkan duit yang bakal keluar. saya mungkin mahu kaya macam oprah winfrey. dier kaya. suke bantu orang. saya pon mahu macam tu. tapi i'll focus only for muslim lahh..kita kan bersaudara.

cerita pasal business. what kind of biz that i've been dreaming?

saya tak tahu kenapa..tapi saya teringin untuk bukak cafe. tapi bukan cyber cafe (walaupun saya budak ict) sebab saya tak mahu menanggung beban apabila budak2 yang masuk tu wat mende tak sepatutnya terhadap itu net. hohoho. apa yang saya menginginkan ialah cafe menjual ice cream and cakes. ciri-ciri: secret recipe + baskin robbins. huargh. seronoknya kalo setiap orang yang datang akan keluar dengan ceria (terutama kalo yang masuk dengan muka macam cipanzi). yang pasti saya akan provide internet for free. jadi anda buleh lepak selama mungkin(tapi sedar-sedar diri lah.beragak sket). saya lebihkan konsep lepak! aha. baru teringat. satu mende yang mungkin kat cafe lain tade. saya akan provide surau jugak. lepak,lepak jugak. tuhan jangan lupa. hmmm. =) saya mahukan cafe yang exclusive. tapi harga di cafe saya seharusnya berpatutan lah. tak mahal. tak murah. (adik2 skolah tu rasenye mampu lagi kot).






wah. bestnye kalo ade cafe besar besar macam gamba kat atas tuh. kekangan yang bakal dihadapi: orang dengki dengan biz kita. huh. aku tak sanggup lah kene 'hantar' itu ini. so cita cita untuk ada cafe ni still on hold.

okeh. tarik nafas..lepas..huh. penat oke menaip.

actually before this saya tringin untuk ade sebuah boutique. bukan yang cikai punya. saya mahukan ini juga exclusive. hehe. pakaian2 disitu semestinya yang taste saya. harga juga hendaklah berpatutan juga. kalo tak nanti siapa nak datang kedai saya. ye x?

aku tak kira, nak letak gamba jugak! =D

tapi bila fikir fikir balik, kalo aku bukak kedai runcit pon oke gak kan. kan kan?

ade kedai runcit pon bagus sebenarnya. lagi lagi kalau dalam lingkungan kejiranan yang semua penduduknye 'meriah'. kalo kat kampung, aku bet lah. sure satu kampung kenal aku oh. and aku jugak akan kenal orang2 kampung yang datang. also, i'll get to know cerita anak anak diorang yang dok bandar tuh. semua mesti nak angkat anak sendiri. huh.

---------------------------------------------------------

nur hanani, anda hanya buleh mencapai cita cita menjadi busineewoman berjaya, kalo anda tak malas macam ini budak..

kelihatan agak pemalas disitu.

pape pon i've to grab my scroll first okeh walau dalam ape bidang sekalipon. saya mestilah grad dengan jaya nya! =)



baiklah. itu saja untuk kali ini.

chiow~~

No comments: