31 December 2009

last day of 2009.

same goes with other blogger. agak-agak mood nak end of year, sume kelam kabut nak update blog. nak post title yang lebih kurang sama ngan aku tu. huh. manusia.

sebenarnya nak update cerita yang dah busuk. cerita 2minggu lepas. hahaha.

.19dis09.
hang out dengan kawan2 baek kat taayah dulu kat klcc. farahin, milah, syera, pepah. the best part is, milah bunje kitorg makan kat pizza hut. so, dah dapat peluang, memang sah-sah la balun.. thanks to farahin jugak sebab sanggup datang all the way dari epoh and jadi budak uia jap. macam2 perangai budak ni. aku balik awal sikit dari diorg and xsempat jumpa pipah adli since ade janji pulak dengan mira & aten nak g JJ Wangsa Maju untuk beli jeans. ini 1 lagi kes. budak berdua ni aku dah janji kul 5.30, kul 6 lebih baru sampai. alasan: "bas tade lah nani". iyolah. keluar lambat sape suruh. anyway. hmm,dapat jugak beli 2 jeans dengan total harga RM120. the day before,cari jeans kat klcc, 1 jeans dah cost rm100++. so i can said that sale kat JJ sangat berbaloi-baloi. :D [no pictures]

.20dis09.
this day, hangout dengan kawan2 plkn kt Times Square pulak. imy my lella. hmm. this time i brought along mira & aten. just in case aku xleh nak masuk dengan budak2 tu, plus, itu TS mcam jauh je dari gombak. takut lah nak jalan sorang2.

[kitorang sampai kat TS awal, so ni lah akibatnya]


[tiada dalam gambar: kerel, anis, bob]

[model of the day]



.25dis09.
i'm home! after 3weeks tak balik umah. so kene balik jugak. miss my katil a lot.(besar, banyak bantal, tilam sedap) hmm. yang pasti, ronggeng moment dengan kazen terchenta tetap ada walaupon masa cam ciput2 je. :D (tapi kazen2 ku, korang perasaan x kita xjadi camwhore macam biasa. mengapakah?) baliknya aku kali ni memang besh sebab ade baby! imy ashraf! no no. he's not my bf but lil kazen lah. dier sudah buleh di'agah'(sila betulkan ejaan kalo salah) senyum je.


yeah. wait. another one....

------------------

---------------

------------




---------


---



-



new facts bout him,
  1. dier tak suka panas oke. kalo dapat air-cond depan muke, senyum je... :D
  2. kene sentiasa didukung. kalo x, dier buat muka merayu, dah angkat, senyum je :D
  3. harus tido dalam buaian. kalo x, xleh tido. ini semua gara2 mcik yang jaga dier yang ajar. ish3x..


for this week, i had my flu & cough. tak larat aka tak selesa (hingus meleleh,yucks) sebenarnya xnak keluar tapi nak kene gagahkan diri. cafe xbukak 1st n 2d january. diorang pon nak celebrate kot. so, kena cari makan kat luar. plus, barang mandi juga sudah kehabisan.


i'm done. see u next blog (bila ade free time or when i have exciting story)
chicken chop malam ni. yummy~~

everyone,

HEPI NEW YEAR 2010..!!
may all of you are under the bless of god.
make your wish and make it happen too!


aku harap aku buleh kurus by 2010. hahaha
byebye "teen" years.
i'm becoming 20!




chiow~~~


13 December 2009

new year. new look.

notice my blog's new look? sucks x?

fyi, berlaku kontroversi tentang background lama yang telah digunakan selama aku berblogging. huh. berikutan itu, aku mengambil jalan penyelesaian untuk menukarnya. :( but still nice kan?

*************************

babak 1
conversation with my new rummie kat gombak, sheilazatul aida saleh.

sheila: nani kau ade blog?
aku: ade ade. tengok lah. (penuh yakin nak tunjuk)
sheila:(tekun tengok, tengah tunggu loading lah tu.)
aku:(hosh.malu lak tunjuk blog sendiri)
sheila: em, nani. background ko sama ngan blog mahallah khadijah.
aku: what?? mana kau tau?
(dalam hati: adoi. tak pasal je nak sama)
shiela: kawan aku MRC (mahallah resident committee). mintak tolong aku watkan background blog diorg. sori lah. aku mana tau
aku: em, xpe xpe. nanti kalo rajin aku tukar lah.


babak 2
with taqi. (ade post dier kat shoutmix tuh)

taqi: keke..bckground sma la :P
aku: cmne leh sme ney
taqi: aku pn tatau la nani oe..aku bru wat 3 ari .sory tau


*********************************

terus aku bukak web yang ade sediakan background neyh. tukar tukar n tukar. adoi. buleh pulak ramai yang minat.

so peeps. enjoy lah my new look tuh yeah. special for new year. hahahahah.


chiow~~

06 December 2009

they love me, so what?


last wednesday was my birthday & also my new intake to uia gombak. i'm grown up! hey,i already live in this world 19years. proud to be myself, NUR HANANI BT ABDUL AZIZ. the nite before i'm leaving ipoh, we are having our dinner at pakeeza restaurant (as usual when celebrating something) with mak uda & family, but without pak uda. poorly. he's out station. i got present from them. thanks yea. luv all of u.




(mixed language)
2dec tu,sebelum subuh lagi kitorang dah gerak. ambil long kat umah. she's following us. by 8.20, dah sampai gombak. wah! excited. terus pegi register kat ofis mahallah. oh ya,i got mahallah ameenah. level 2. bagus rendah je. i also got new rummies. shilazatul aida (unsure with the spelling, ict student to0) & another 2 seniors (they are coming back today) lepas zuhur, ktorg kena kumpul. taaruf weeks started. ahhh. sucks. gile buhsan oh. brief, brief & brief. ngantok okeh. limited bathing time. (that's not really a big deal since kalo ade banyak masa pon bukan aku mandi..haha) for me the best moment sepanjang taaruf week tuh is cultural nite. we have fun after 3 days having suffer day.

[from aten]




what are the differnces between uia gombak & cfs PJ??
  • status - mesti lah beza. skang kan aku budak degree. dulu asasi je. hosh2. dah jadi budak degree kene rajin belajar. tak buleh maen maen dah.
  • class - dulu kat pj dekat je. nampak kelas. skang kat gombak kurang2 10-20 minit awal kene kuar bilek dah.
  • lifestyle - dah bebas sket. takde lah asyik asyik takut pak guard compound ke pe.. huh
  • myself - getting matured. haha. yeke? lu pikir lah sendiri.
more piccas






that's all for now. feel sleepy.

chiow~~