23 November 2009

masa yang sangat terhad. aku kah yang tak pandai manage?

aku semakin hilang feel nak menulis kat sini. tapi takkan nak biar bersawang je..? adoi. nothing much in my life since my last post. yang pasti aku dah tengok itu 2012 movie(tq to long & farahin). sangat best tapi agak penat untuk mendongak (dapat duduk 3seat dari depan) selama 2 hours 45min. lenguh, stress, berdebar di sepanjang movie itu. seperti yang kita tau cite ni menggambarkan the ends of the world (hari kiamat lah tu) cume satu je yang aku buleh cakap, kita sebagai orang islam ni, ade iman, jangan lah percaya sangat dengan pengakhiran cite ni. ade pulak leh ade yang selamat. but there's no land anymore i think (whatever).

what else. emm..ha, i already got my online offer letter from gombak. (alamat & no matric terpaksa di 'putih' kan atas permintaan diri aku sendiri. hahaha)


[klik untuk image yang lebih besar dari lubang hidung korang tuh]

hari yang sama dapat offer letter tu, aku ade kat a famosa melaka. pergi dengan orang pejabat ayah. seronok kat sana. tapi aku yang bosan. takde geng. malam kitorang sampai tuh, lepas dinner, pergi tengok pe tah nama nye, cowboy show ke pe ntah. the end of the show ade fireworks. that's superb.



please notice yang bentuk heart tuh ya. beautiful.

done with the video? nice right?

oh ya. i wanna seek an apology from 'them'. aku tau dah janji nak jumpe before i'm leaving. but i really dun have enough time. everything happened so fast. walaupun korang dah beri kata putus yang kita takyah jumpe kat ipoh (konon je korang cakap nak turun gombak), but still, aku rasa bersalah. aku cuti nanti kita jumpe lah ya? ;D

i think that's all for now. i need to pack my things. umi & i are following ayah for a seminar kt BB. 3days. tomorrow i'll visit mira & seha kat PJ oso to take the thing, called 'transkrip' kat AnR.

chiow~~

11 November 2009

new movie, 2012!


aku berkeadaan seperti ni sekarang

ouh. ola everyone. agak lama x mengupdate ini blog. bukan tak nak. just i'm not in mood to write anything. for now, aku xde aktiviti lain yang menarik melainkan tv, tv n tv. then, facebook-ing.
tapi at certain time, aku rajin melawat/membaca blog orang lain. antara my favourite blogs, cik epal, hanis zalikha, yong ana, syaheeda and some other friends.


baiklah. aku sedang xsabar menanti kepulangan kawan kawan ku. juga menanti cousin kesayangan, gmah. aku nak ajak tengok cerita 2012..! xkira. aku nak tengok jugak. xkesah la siapa pon yang nak sudi. hari tu dah terlepas cerita papadom. pisau cukur. huh.

will be on cinema 13th november

jom! :D


chiow~~

02 November 2009

please help me to spread my status.!

current status : miss my friends thiiissssss muuuucccchhh.. :D

oke. dah agak sebulan gitu aku tinggal kan PJ for my dearie ipoh. tapi skang i miss my sweet and freak friends.

mira, ama, seha, aten, leyyka, keyyla, nadiah. huh. so many to list.

y i miss them so much..?

lepak, gossip, hang out, foods, movies, texting, class, kutuk mengutuk, skating, walkman, myspace, facebooking, quizzes. huh. banyak jugak eh we do things together.



i oso mish my luvly BFF.

mimie, muna, chah, tyra, liyana, syera, adnin, tikah, farahin & some others.

walaupon each of us dah separated [sambung belajar] aku tetap sayang korang. tapi susah nak jumpe gitu. so i just keep it myself.

noted: kepada sesiapa yang jumpe salah seorang dari yg disebutkan diatas, tolong kirim salam.


chiow~~

01 November 2009

nampak senangkan hidup ni : habis madu sepah dibuang..

pergh. title mengancam. pe la aku nak ngarut nih.


~my previous laptop~



~my new one~

ho0..ni bukan kes habis madu sepah dibuang oke. aku memang dah lama nak beli laptop baru. cuma baru tercapai hasrat tu khamis lepas.

terima kasih ayah! :D [hutang kira langsai la eh..? hehe]

my previous lappy was actually belong to umi. but since aku takde laptop untuk digunakan semasa di PJ and oso dirumah and plus umi ade laptop sekolah, so dier bagi la pakai laptop dier. yela watpe simpan je kan. hehehe. kira kira banyak juga la jasa si ASUS ni kepada aku. 3sem kat PJ memang aku menggunakan ASUS ni sepenuhnya. tahan lama gile ah lappy ni. agak agak 10 tahun ade x umi?...

so bila hari tuh ayah tanya pasal laptop. aku pon request la laptop toshiba. sebab brand agak agak tahan lama jugak la. hopefully.

more --> mr.TOSHIBA..



[kena install basic software and set up sendiri. huh. :( ]

[saya akan sentiasa sayang kamu,ASUS ;D ]


itu saja.

chiow~~