17 October 2009

hospital pantai..

hello peeps..
i'm back! no more worries ok? saya sudah beransur baik. cume sengal2 biasa. ala,nama pon operation. em,ade kawan yang bertanya itu ini. saya cerita sini je la. so,where to start ha?

oke the pain started tuesday evening. but i thought it was just a 'pain'. so,tahan je la. the problem was when i couldn't get my sleep that nite. sakit sangat. since dah malam pon kan saya pon xde la fikir nak kacau umi & ayah. again, saya tahan je sakit itu. adoi. subuh esoknya,umi gerak macam biasa. tapi keadaan saya sangat luar biasa. after siap semayang sume saya golek2 kesakitan kat sofa. seeking for some help from umi ayah. then umi came and brought minyak urut,kot2 la angin. ayah pulak suruh saya makan ubat sakit perut,kot2 food poison.

after umi went to school,ayah decided to take me to the clinic. sebab tengok saya macam x settle down pon. tapi clinic mr bharjan tutup[pegi sana pon sebab ingat dier 24h,rupenya dah xde 24h]. ayah pon terus la gerak hospital pantai.

sampai je sana,i was taken to an emergency room. kat sana doc fahmi check saya. based on the symptom, he said that i was suffered appendix and he called pakar for this disease to confirm it. later, doc sumithra came and confirm the appendix. she said,"saya akan buat operation hari ini jugak.boleh?". at that moment, saya tak sempat nak fikir kesakitan operation yang bakal diterima kerna current pain lagi teruk. hosh. but since i'm a woman, so they need to check for anything related to sakit puan. mana la tau kot pape :P hahaha. wateva. for gyneacology part, i met doc mimin. she's so nice. poorly,she brought bad news. wah. i got sys. kne operate gak ni. me myself not sure what is it actually. if y'all wanna know, then google oke. xpon pegi la jumpa mana-mana gyneacologist[tu memang over la] so,saya kene 2 operation.

9.45am gitu i got ready for 'the moment'. umi xde lagi waktu tu. i met her just before i enter the operation theater. cuaks gile time tuh. hosh. after that,saya suda tidak sedar pe yang berlaku until digerakkan oleh seorang nurse. ayah kata saya dioperate selama 3jam. 10am-1pm. then saya dibawa masuk ward biasa. then kene dok spital 3hari. jumaat saya kuar spital. beshnye dapat katil sendiri.

the end.

moral of the story: jangan makan banyak cili! [statement yang biasa didengar tapi benarkah?]


~kazen terchenta~

No comments: