28 October 2009

facebooking

ola everyone!
haha. i already have my facebook account. what i want to tell y'all, now i became addict to cafe world's game. gile ah. nasib baik xde laptop lagi. kalo tak sure 24/7 online. erk,sorry can't write long. i have to continue play! (@_@)


chiow~~

26 October 2009

in mood to post something but without title

current mood: nak driving semula


oke. i miss driving. so far umi ayah x bagi. coz i got 14 days MC from hospital [wth they gave this long olidei,i already at home!] so the 'curfew' will over by end of this month. so just wait & wait with full of patience. tapi anda semua masih boleh berdoa untuk saya kalau kalau umi ayah terbuka hati yang murni kasi saya driving semula secepatnya. hehehe :D yeah!


oh ya. new story. after all, i'm ready for gombak..! segala penat lelah di PJ membuahkan hasil. [wah! macam aku bertani je berpenat lelah konon.padahal makan je banyak] can't wait to be called as mahasiswi. huh. poyo je. bajet la orang nak panggil kamu dengan panggilan skema gitu. so, dear seniors, are y'all ready to welcome this nicepolitesuperhotandgorgeous girl? hahahaha. yucks. perasan betul aku ni.

noted to mira,ama & seha: plis do ur besh dear. i'm so0o worried now.


chiow~

22 October 2009

aku hilang sabar!

adoh. geramnye xbuleh nak tengok result lagi. aku dah tengok link ini. tapi sampai sekarang xbuley bukak. aku tengok myiium portal. memang buleh bukak. dah tau result,cgpa,gpa,gred pape lagi. tapi xpuas. aku nak tengok slip. hosh. aku nak tau. pass EPT ke x. buleh ke gombak ke x. adoi. seha ngan mira macam dah surrender. nak tengok esok pulak. yela. kita cuba esok pulak.



chiow~~

21 October 2009

nak kuar..!

waaa,bosannye dok umah seminggu ni. harapkan tv & fon je. laptopku ade masalah chargernya. so,xley pakai. tkot abis bateri. xley on9 disiang hari. harapkan laptop ayah yang hanya available malam hari. adoi. nak kuar umah. dapat naik kete g kedai pon jadi la. [gile desperate oh]

umi, ayah, bape lama lagi kene 'kuarantin' kat umah ni...? :(

ataupon..
ayah,bile nak dapat laptop baru ni? :D

17 October 2009

hospital pantai..

hello peeps..
i'm back! no more worries ok? saya sudah beransur baik. cume sengal2 biasa. ala,nama pon operation. em,ade kawan yang bertanya itu ini. saya cerita sini je la. so,where to start ha?

oke the pain started tuesday evening. but i thought it was just a 'pain'. so,tahan je la. the problem was when i couldn't get my sleep that nite. sakit sangat. since dah malam pon kan saya pon xde la fikir nak kacau umi & ayah. again, saya tahan je sakit itu. adoi. subuh esoknya,umi gerak macam biasa. tapi keadaan saya sangat luar biasa. after siap semayang sume saya golek2 kesakitan kat sofa. seeking for some help from umi ayah. then umi came and brought minyak urut,kot2 la angin. ayah pulak suruh saya makan ubat sakit perut,kot2 food poison.

after umi went to school,ayah decided to take me to the clinic. sebab tengok saya macam x settle down pon. tapi clinic mr bharjan tutup[pegi sana pon sebab ingat dier 24h,rupenya dah xde 24h]. ayah pon terus la gerak hospital pantai.

sampai je sana,i was taken to an emergency room. kat sana doc fahmi check saya. based on the symptom, he said that i was suffered appendix and he called pakar for this disease to confirm it. later, doc sumithra came and confirm the appendix. she said,"saya akan buat operation hari ini jugak.boleh?". at that moment, saya tak sempat nak fikir kesakitan operation yang bakal diterima kerna current pain lagi teruk. hosh. but since i'm a woman, so they need to check for anything related to sakit puan. mana la tau kot pape :P hahaha. wateva. for gyneacology part, i met doc mimin. she's so nice. poorly,she brought bad news. wah. i got sys. kne operate gak ni. me myself not sure what is it actually. if y'all wanna know, then google oke. xpon pegi la jumpa mana-mana gyneacologist[tu memang over la] so,saya kene 2 operation.

9.45am gitu i got ready for 'the moment'. umi xde lagi waktu tu. i met her just before i enter the operation theater. cuaks gile time tuh. hosh. after that,saya suda tidak sedar pe yang berlaku until digerakkan oleh seorang nurse. ayah kata saya dioperate selama 3jam. 10am-1pm. then saya dibawa masuk ward biasa. then kene dok spital 3hari. jumaat saya kuar spital. beshnye dapat katil sendiri.

the end.

moral of the story: jangan makan banyak cili! [statement yang biasa didengar tapi benarkah?]


~kazen terchenta~

12 October 2009

baby?


uih,anak sape nih? ohoi. korang mesti pikir anak aku kan. hish bru 2 minggu xjumpe, xkan la aku dah ade anak. ngarut la korang. xberagak.




****************************



btw,introduce to u,this is my new cousin. ibnu asyraf [not sure da spelling]
yesterday ade kenduri doa selamat sket untuk si kecil. tapi dier sangat suke tido. kene kacau bagi bangun. hehehe.

once we got da chance to take care of him, me & angah pon snap2 la. ahahaha.
a bit from my fon..





noted to long: ni je la gambar acap yang aku leh tunjuk. the rest ade kat kamera mak uda.

last..
adik kecil,dah besar nanti jangan nakal ea.
;D




chiow~~

cerita raya yang terhutang

ola everyone. rasanya dari hari tu saya janji nak share kisah raya saya. since minggu ni minggu terakhir raya,so, for this entri i'll share a bit and try to make it simple. sebab banyak lagi kisah lain nak tulis. check my next entri. hahaha :D

****************

raya tahun ni belah ayah. malam raya yang sadis sebab blackout. semua tido awal. esoknya,selepas semayang raya destinasi wajib. rumah tok chu,tok ngah. tak lupa melawat kubur opah & tok. petang raya sangat meriah. seluruh isi keluarga berkumpul. saya suka sangat moment tuh walaupon penat.


yang lawaknye bila kat luar umah dah macam showroom kereta. mana tak nya mak chor datang dengan 5 kereta anak beranak semua. chu rashid 1. alang 1. pak uda 1. ayahku 1. cuman 1. total semua 10 kereta. [wah,aku pandai mengira! hahaha]

petang tu balik belah umi pulak. seperti yang semua tau kan saya sempat raya 3 hari jea. so xde la banyak sangat story nye.

gambar budak2 gedik,


~raya pertama~


~raya kedua~


rasenye till here kot.

chiow~~

04 October 2009

end of semester

yeah! finally da exam's paper is over. i'm still in PJ for my EPT's speaking test. last paper was on last thursday. really happy. but a bit worried bout my pointer for this semester. to dear mom & dad, pls just accept da fact of my pointer oke :(
anyway,i'm having such a great 'last' moment with my dear fren before i leave PJ for my dearie epoh.hehe..

[thursday]
after IL paper, we got ready for ronggeng's moment.. where?? ATEN's house at serendah :D my second time being there. btw, who are actually 'we' that i had mentioned earlier? we = me,mira,ama,seha,aten,leyka,keyla. 7 of us all together. the first thing to do is,seha & me drop leyka & keyla at asia jaya. they need to go to serendah by public transport(KTM).hoho.as we can't go there with 7 people in a car (driver:seha)! crazy oh. anyway. actually,our main plan going back to serendah is for picnic! haha. ktorg mandi-manda riang ria kat air terjun. menu for the picnic was mee goreng 'manis' (master chef:keyla, assist by: me & mira)[noted:manis sebab ade budak tu tertuang gula lebey.haha.sori for her], tempura(cook by:ama), air laici (made by:aten,mira,leyka). Then,



malam pulak we go for dinner kat kedai tomyam pe tah kat pekan serendah.

[from left:seha,leyka,aten,mira,ama,keyla]

[friday]
skating! huh. loser thing for me. lembap gile nak get use with the ice. hoho. nard, dian jacob & dian ghani with us that day. jadi cikgu untuk budak lembap ni. thx ya! dear hotties, kalo y'all nak go there again, me & mira tetap follow, but we go for shoping! haha. that's our soul,not skating. gloves ktorg tu pn korg dah boleh angkat skali. :D later we got back early. seha kena balik rumah. ibu dah rindu.... em,ama not following us to sunway. she got her fever. it was just before we going to serendah. agaknye mandi manda tu add another reason untuk dier demam.



[saturday]
we actually plan for a movie. poorly,we cancel it. damn tired kot. but then ama cakap ade openhouse kat umah dier. so, we decided to go there. makan free. sedap lak tuh. hehe. but before sampai kat umah dier,ktorg drop kat alamanda dulu. cuci2 mata jap. dlm kul 3 bru sampai umah ama. makan minum borak2. then ktorg tido smpai kul 6. huh. xsenonoh gi beraya umah orang pastu tido. mira la ni ajak aku. hahahahaha :D



[sunday]
ari ni rasanya dok bilek je kot. long journey this week. rehat & kemas2 barang untuk balik esok!