18 September 2009

current mood : RAYA..

coming soon..
HARI RAYA on 20SEPT09

****************************

2days to go for hari raya..umi already start cooked her rendang ayam..yummy! [tgh lapa ni..bau rendang yang mengancam..] xsaba sangat nak raya. xtau nape. padahal dah 18tahun aku sambut raya. sama je. menu tetap sama. lemang, ketupat,rendang,bla3.. cume kaler baju la lain. tahun lepas kaler lain. tahun ni kaler lain. em,tahun ni baju raya 4 pasang. cukup la untuk aku raya 3 ari kat umah. sebab raya ke-4 dah nak balik PJ [tak kira,aku nak pakai baju raya gak otw balik nanti.ahaha] memang xpuas hati la orang len dapat cuti seminggu. aku cuti raya..hosh toksah cakap la. wat sakit ati je. bile ngadu ngn kawan2 aku, diorg cakap 'woi,bersyukur la.dapat cuti gak kan.dah la ko cuti awal seminggu! bagi la ktorg can nak dok umah lme gak..' pape la. lepas 5oct aku cuti panjang before masuk gombak. sebulan lebey gitu.

********************************************************************

sepanjang seminggu dok umah ni, aku jadi driver tak bergaji untuk umi terchenta. hoho. bile ayah tanya umi nape ngade2 sangat nak orang hantar g skola.? umi ckp,biar la nani pueh hati dapat bawak kete. hehe. umi suke la tu ley arah je nak g memane pon. aku pon suke senanye.

ari pe tah ri tu,xigt. aku bawak mak uda n angah gi greentown square. mak uda nak beli inner dier. nak harap anak dara dua orang tu [angah,long], dah shopping terus lupe umi nye. haha. diorg beli untuk diri sendiri je. pape la. yang pasti mak uda xsenang duduk bile aku bawak kete. gayat! hahahaha. sori la mak uda. nani ingat nak drift je kat jalan tu. pape pon, umi dah slalu mengalami situasi itu. tp terpakse biasa kan diri since aku yang bawak kete untuk dier.

*******************************************************************

long sampai epoh mlm smlm [kamis]. so ari ni dier ajak kuar gi beli starch. jangan ingat kanji yang wat makan tu. hosh mati kalo mam starch ni. starch ni berfungsi untuk keras kan kain. atau lebey spesifiknye untuk ktorg, nak keraskan tudung. biar senang maintain. ala, pompuan biasa la. hahaha. then, cam bese la. pitcha!



xtau anak sape ni.tomeinye! hahaha..


*************************************************************

oh ya,20sept ni gak Jin Notti kuar. fara fauzana! [teruja sebab dier berlakon je] nak tengok ke x? agak2 rugi ke tengok cite melayu kat panggung? h0h0. kejam nye la statement aku. huh.

opinion?

*************************************************************

lastly,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN



p/s: aku nak duit raya dari semua yang membaca dari atas tadi..! haha. korang xley lari da..




chiow~~

No comments: