17 August 2009

K.A.W.A.N


'Friend in need is a friend indeed'


hoho,mse kelas BI semalam tetibe quotes ni muncul. So, for today's post, I wanna talk about friends..

kawan yang sebenar-benarnya adalah..
kawan yang bukan saja ada mase kte senang,tapi mase kte susah..
kawan yang akan tegur kalo kte ade buat salah,bukan pulaukan atau bermasam muka..
kawan yang sedia menerima keburukan kte,pada mase semua orang membenci...
kawan yang merendahkan egonya semata-mata untuk melihat kawannya tersenyum
..

yea,susah sangat nak cari kawan cmtu sekarang ni...tapi jangan sesekali cakap xde..sure ade,cume mungkin kte je blom jmpe sebab xcari ngan mata hati...huuuuu...
okie,me myself memang tak boleh hidup tanpa insan bernama kawan [take place after my family & relatives] sebab rase macam xde someone to depend of..share some happiness and sadness..biasa la teenagers kan..macam2 konflik! aku sangat sayang kawan2 aku..

nak kenal ngan kawan2 baik aku? [based on my memory now..kal0 ade yg tertinggal tu sori ek..]

kindergarden
MUNA AMALINA TARMIZI, ATIKAH SAADAH SELAMAT, NURUL ATHIRAH NOOR AZMAN..sgt kamcing until now and i can say,insyaAllah friends forever!

primary
standard 1- sangat rapat ngan NUR FARHANA AZMY..ish,mcm2 la cerita ngn dier dulu..mandi same2 la..hahaha..rindu saat tu..

standard 2-4 (cant remember who is da close person)

standard 5 - i'm with MUNA..she's a good friend,for real!

standard 6 - NURUL LIYANA ROSLAND...miss her so much..baru2 ni dapat borak panjang ngan dier..sume rahsia primary terbongkar..hahaha..but u still owe me the whole story! wanna meet u! MUNA, CHAH n TYRA still a good friends of mine mse darjah 6 ni..

secondary
form 1 - NUR SYAHIRAH MD SALIM,PUTERI INSYIRAH MEGAT [xingat nme ayah], FATIN HARDHINA [xigt gak binti pe..huuu] banyak gak kisah yang berlaku antara ktorg da whole year..sweet as well as bitter..em,insyirah transfer school after form 1,pastu xjmpe dah,until abis f5 nmpk dier ngah meniaga kat UO ipoh.

form 2 - aku dah jadi budak nakal..xtau mne silapnye..adoi..senang cte akhir form 2 dipindahkan bilek..nasib baik masuk bilek 'baru' tu ade kawan2 aku gak...berkawan rapat ngan NOR SHUHADA NGADI..seyes tao muka dier ni..but i'm happy to know her..luv ya!

form 3 - makin teruk nakal nye..em,tapi mase tahun ni la yang menyimpan segala memori yang manis sangat sepanjang aku kat sekolah Taayah..erk,pahit pon ade.tp lantak la..mase ni jugak la kawan baik yang paling ramai aku ade untuk satu mase...MUNA and SHUHADA[still], NOR FARAHIN KHAIRI, FATIN ADNIN MOHAMAD PRIM NASIR,SITI KHADIJAH LOKMAN,ATIQAH ZAKARIA,AHLAM NUWAIRAH AHMAD,MARDHIAH GHAZALI,NOR HAZIQAH ABU BAKAR. ade yg dah lost contact, tapi aku tetap sayang korang walaupon katne korg ade..

form 4 & 5 - aku pindah sekolah..masuk Gunung Rapat..new friends! weho0..NUR SYAMIMI AHMAD DAUD [erk,new friend ke..kwn skola rendah ni], NURUL SYAHADAH MOHD SALLEH, NABIILAH BT ZAMANI...ktorg ni memang tingtong la kalo dah duduk bershame..mmg xley bla..but now sume dah g blaja masing2. mimie(UITM Seri Iskandar), Syada(Unikl), Kecuk(MMU)..rindu mereka juga! MUNA,CHAH,TYRA jugak ade bersame spnjg di SMGR..

PLKN - again new friends! NUR ATIQAH MOHD ASRI da closest friend..still contact ngan dier walaupon cam jarang2 gak since sume busy with own life kan... another one is WAN [xigt nme pnuh..sowi]..nice to know them for short period of time! [3month je kan]

cfs IIUM
sem 1 - my rummies of course! luv them till now! NUR SYAFIQAH AHMAD, FATIN AIMI GHAZALI, ZAHIRAH NASIR...we r in the same course..senang nak study sama2..

sem 2 - AMIRA IZZATI MAT ROSLI..very straight talkative girl..y? she will tell me what she doesn't like straight away..no hiding...it's much better that i know my fault..she luv to make friends smpai pcik teksi pon dier ley sembang cam dah lme knl..huh.but so far ktorg xpernah perang agi la..haha..never kot..sayang kau mira!

sem 3 - MIRA still wif me and now she's become my new rummies together with NURUL AMALINA AB AZIZ..fyi,although bilek ni sebenarnya utk 3 org je tapi..i got another 3 'rummies'..haha...ANNIS NUSYAIBA AZAHAR,NURSIHAH AMIR,NUR AFIQAH SAID...
the story is like this 'bilek ko,bilek aku..bilek aku, bilek ko..for real tau! xde kat KC204.ade kat KC302..' adoi...so,kite xley gado2 tau.aku xsuke..kalo ade pape yang xpuas hati,ckap..it's much better than just silent.

uia gombak??
don't know yet...but i hope still da same people as in cfs pj...

em,i bet i will have many go0d friends in future..during work maybe..tapi yang dah ade ni akan tetap dalam hati aku...pada aku,MUNA,CHAH,TYRA tu smpai anak cucu kot ktorg akan tetap sama2 since rumah pon dekat2..haha..xley nak lari da..

chiow~~

2 comments:

fazilah said...

banyaknyanyer kawan baik.suka tukar-tukar pasangan eh.

nanie aziz said...

pasangan..?
heh,xphm la..
kwn baik = family..