23 August 2009

Ramadhan..

yeah! i'm happy today as i can sahur n buka at home with umi n ayah. ktorg sahur nasi goreng and yang best nye mase buka tadi umi masak my favee,siakap sweet sour and sotong goreng tepung. perfect! Tomorrow i've to go back UIA. 'suffer' mse buka comes!.hahaa.. penat la nak kene cari makan sendiri. kalo kat umah just tolong umi masak. simple.


comes another dillemma. do i need to go back next week?? hati ni memang mao. tapi kejap sangat balik. sabtu petang sampai petang isnin [ade exam level 6,kaco tul]. nak jumpe long and celebrate birthday angah + belated birthday umi. hoho. em...

someone please..?!

17 August 2009

K.A.W.A.N


'Friend in need is a friend indeed'


hoho,mse kelas BI semalam tetibe quotes ni muncul. So, for today's post, I wanna talk about friends..

kawan yang sebenar-benarnya adalah..
kawan yang bukan saja ada mase kte senang,tapi mase kte susah..
kawan yang akan tegur kalo kte ade buat salah,bukan pulaukan atau bermasam muka..
kawan yang sedia menerima keburukan kte,pada mase semua orang membenci...
kawan yang merendahkan egonya semata-mata untuk melihat kawannya tersenyum
..

yea,susah sangat nak cari kawan cmtu sekarang ni...tapi jangan sesekali cakap xde..sure ade,cume mungkin kte je blom jmpe sebab xcari ngan mata hati...huuuuu...
okie,me myself memang tak boleh hidup tanpa insan bernama kawan [take place after my family & relatives] sebab rase macam xde someone to depend of..share some happiness and sadness..biasa la teenagers kan..macam2 konflik! aku sangat sayang kawan2 aku..

nak kenal ngan kawan2 baik aku? [based on my memory now..kal0 ade yg tertinggal tu sori ek..]

kindergarden
MUNA AMALINA TARMIZI, ATIKAH SAADAH SELAMAT, NURUL ATHIRAH NOOR AZMAN..sgt kamcing until now and i can say,insyaAllah friends forever!

primary
standard 1- sangat rapat ngan NUR FARHANA AZMY..ish,mcm2 la cerita ngn dier dulu..mandi same2 la..hahaha..rindu saat tu..

standard 2-4 (cant remember who is da close person)

standard 5 - i'm with MUNA..she's a good friend,for real!

standard 6 - NURUL LIYANA ROSLAND...miss her so much..baru2 ni dapat borak panjang ngan dier..sume rahsia primary terbongkar..hahaha..but u still owe me the whole story! wanna meet u! MUNA, CHAH n TYRA still a good friends of mine mse darjah 6 ni..

secondary
form 1 - NUR SYAHIRAH MD SALIM,PUTERI INSYIRAH MEGAT [xingat nme ayah], FATIN HARDHINA [xigt gak binti pe..huuu] banyak gak kisah yang berlaku antara ktorg da whole year..sweet as well as bitter..em,insyirah transfer school after form 1,pastu xjmpe dah,until abis f5 nmpk dier ngah meniaga kat UO ipoh.

form 2 - aku dah jadi budak nakal..xtau mne silapnye..adoi..senang cte akhir form 2 dipindahkan bilek..nasib baik masuk bilek 'baru' tu ade kawan2 aku gak...berkawan rapat ngan NOR SHUHADA NGADI..seyes tao muka dier ni..but i'm happy to know her..luv ya!

form 3 - makin teruk nakal nye..em,tapi mase tahun ni la yang menyimpan segala memori yang manis sangat sepanjang aku kat sekolah Taayah..erk,pahit pon ade.tp lantak la..mase ni jugak la kawan baik yang paling ramai aku ade untuk satu mase...MUNA and SHUHADA[still], NOR FARAHIN KHAIRI, FATIN ADNIN MOHAMAD PRIM NASIR,SITI KHADIJAH LOKMAN,ATIQAH ZAKARIA,AHLAM NUWAIRAH AHMAD,MARDHIAH GHAZALI,NOR HAZIQAH ABU BAKAR. ade yg dah lost contact, tapi aku tetap sayang korang walaupon katne korg ade..

form 4 & 5 - aku pindah sekolah..masuk Gunung Rapat..new friends! weho0..NUR SYAMIMI AHMAD DAUD [erk,new friend ke..kwn skola rendah ni], NURUL SYAHADAH MOHD SALLEH, NABIILAH BT ZAMANI...ktorg ni memang tingtong la kalo dah duduk bershame..mmg xley bla..but now sume dah g blaja masing2. mimie(UITM Seri Iskandar), Syada(Unikl), Kecuk(MMU)..rindu mereka juga! MUNA,CHAH,TYRA jugak ade bersame spnjg di SMGR..

PLKN - again new friends! NUR ATIQAH MOHD ASRI da closest friend..still contact ngan dier walaupon cam jarang2 gak since sume busy with own life kan... another one is WAN [xigt nme pnuh..sowi]..nice to know them for short period of time! [3month je kan]

cfs IIUM
sem 1 - my rummies of course! luv them till now! NUR SYAFIQAH AHMAD, FATIN AIMI GHAZALI, ZAHIRAH NASIR...we r in the same course..senang nak study sama2..

sem 2 - AMIRA IZZATI MAT ROSLI..very straight talkative girl..y? she will tell me what she doesn't like straight away..no hiding...it's much better that i know my fault..she luv to make friends smpai pcik teksi pon dier ley sembang cam dah lme knl..huh.but so far ktorg xpernah perang agi la..haha..never kot..sayang kau mira!

sem 3 - MIRA still wif me and now she's become my new rummies together with NURUL AMALINA AB AZIZ..fyi,although bilek ni sebenarnya utk 3 org je tapi..i got another 3 'rummies'..haha...ANNIS NUSYAIBA AZAHAR,NURSIHAH AMIR,NUR AFIQAH SAID...
the story is like this 'bilek ko,bilek aku..bilek aku, bilek ko..for real tau! xde kat KC204.ade kat KC302..' adoi...so,kite xley gado2 tau.aku xsuke..kalo ade pape yang xpuas hati,ckap..it's much better than just silent.

uia gombak??
don't know yet...but i hope still da same people as in cfs pj...

em,i bet i will have many go0d friends in future..during work maybe..tapi yang dah ade ni akan tetap dalam hati aku...pada aku,MUNA,CHAH,TYRA tu smpai anak cucu kot ktorg akan tetap sama2 since rumah pon dekat2..haha..xley nak lari da..

chiow~~

14 August 2009

back to normal..

Hari ni mira dah dapat approval dari doc untuk balik ke bilek after about 1 week kene kuarantin kat mahallah fatimah zahrah..kene penyakit influenza like illness (ILI)..penyakit berjangkit woo..but yang sebenarnya kalo korang nak tau,sebab-sebab dier nak kuar dari bilek kuarantin awal, ialah sebab nak ikut kitorang trip ke muzium,planeterium n other places ari sabtu ni [esok]..haha..dier takut xdapat follow [gelabah]..

sabtu ni jugak umi and ayah datang to visit me [yeay!!] plus to pass new car to kak la [kecoh nak cepat..bagi la aku melaram hujung minggu depan..huh]

chiow~~

08 August 2009

A day without roomates...

Lepas subuh terus on9.laju oh..yela orang dok tdo ag..memang syiok la on9 an.. Then,lepas ama gi debat dier,aku tdo jap,give time to mira untuk continue on9.. Dalam kul 10.30 lebey lepas hantar mira kuar,aku bajet nak beli bekpes ke apa..

Gi la bank..tekan2 la butang nak kuar rm30[cukup utk weekend] then yg kuar resit je.. Rupenye2 dalam akaun aku tu ade rm2 je..hahahaha..mengong..nak kuar duit muamalat, xbawak kad matrik lak..

Nasib aku ade rm2 syiling dalam dompet ni..g la beli air laici tin-rm1.50.. Then bawak gi bace paper jap kat lobi..cukup syarat la aku bce metro,kosmo n brita dari kulit ke kulit..ahahah.. Naik bilek sambung on9 ag..syiba datang bilek,borak2.. Aten lak ajak kuar [sori aten]...aku xde duit oh.. Nak suh dier support cian lak.. So,xjadi kuar..

Lepas zohor aku gi makan kat ZC ngn fiqa n syiba.. Balik dari sane singgah kiosk beli air..lepak bace paper agi...diorg lak nak bce.. Then ni aku baru smpai bilek,wat 1 kuiz yg wat aku rase cm nak paste result kat sini..coz cm sme je in realiti..huhu...


Nanie has taken the quiz, What does your day of birth say about you? and she was born on a Sunday.

Personality Traits
- Spiritual and God- fearing.
- Good looking. [Well]
- Cheerful and Enthusiastic. [Definitely!]
- Ever ready to learn and try out new things. [Pls give your hand and teach me]
- Serious about life. [Like wut?]
- Like to make others happy. [Are u happy wif me? pls answer me ok]
- Sensitive. [think so]
- Fun person. [yeah! laugh,laugh n laugh]
- Clairvoyant. [really?? wow!]
- Nature lover. [huh??]


skang tgh tngu mira balik..huuuu

chiow~~

07 August 2009

Bowling moment..

Just coming back from mid valley...excited nak update about my activity today wif mira..h0h0..unplanned punya kuar..kitorang follow aten n leyyka g mid tengok wayang but ktorang g men bowling la..

situasi sebelum kuar..
aku:mira boringnye..jom kuar
mira: nak gi mane...

ktorg:[bla3..]
aku:ko nak men bowling??
mira:jom2..aku xpenah men ni.wei2,tny aten dh kuar blom..kalo blom kte follow r..


text aten..
aku:ko dh kuar ke?
aten:blom,otw,nape?

aku:otw katne?

aten:rum,ngah siap

aku:bile nak g?

aten:ag 10 minit

aku:balik bile?

aten:smpi maghrib kot..



trus fon..
mira:aten,ktorg nak ikut..nak men bowling..
aten:jom,cpt siap..


ahahaha..tu la kisahnya..so ktorg men la berdua..we enjoy da game thhhhhiiissss muuucccch!


~1st game~


~2nd game~

chiow~~

Epi Bornday t0 dear frens!!

heyya!



-to mira: from me-
[already used for about 3 weeks]
(birth date: 19th July)


~ cuppies from hawt girls t0 seha ~
[nanie,syiba,mira,ama,fiqah]
(birth date : 6th August)


songs dedicated to both you..
happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday, happy birthday happy birthday to you...


chiow~~

04 August 2009

sayang umi!

start wif my weekend..a l0t of things happen. but frankly,i'm happy wif my friends around me this weekend walaupun berlaku incident yang sangat,sangat,sangat ntah la.. [perasaan melanda:bersalah] sori,sori n sori...luv ya'll so much [note to: mira,syiba,seha,ama,fiqah]


masa kuar g PC Fair @ KLCC and Pavi last saturday,tetbe dapat text from my dear dad said that..umi jatuh kat dapur...wo0,it must terrible coz ayah cakap umi kene gi urut & x-ray..wrist dier injured..susah hati punya pasal ni sampai rase nak balik ari tu gak..uish,kalo umah dekat2 cni confirm balik dah..tapi dah umah jauh kat ipoh tu [nek train je dah 3jam] what i can do at that time, just fon them..later me suh ayah hantar gamba umi wif her bandage [teringin nak tengok] h0o..



first thing come out when i saw this pictha,
"erk,sakit ke x ni? macam rappers pulak wat pose gtu"..hahaha
umi,dapat cuti 2hari [cukup ke?] sebab nak bagi rehat kat wrist dier..
so dear umi,get well so0n yah! kal0 x nnt balik camne nak masak untuk anakmu yang gemok ni???hahahaha...

to kazen terchenta: sori guys,ku bukan enggak mau pulang join korang tapi...

chiow~~