27 June 2009

Driving!

Weh0oo..dah sebulan xbalik umah and today, here i am..home sweet home..
okie this morning after subuh sempat tido jap [kejap je pon] sbb ngantuk yang teramat sangat since malam tadi tido lambat...then ayah ketuk pintu bilik..

ayah:ha,cepat siap..ikut ayah g pasar..cepat sikit,ayah ade mesyuarat pasni

aku: skang ke?

ayah:yela,bile lagi? Bangun,ayah mandi dulu..nani xyah mandi..orang bukan tau pon..[haha,yela tu]


actually keje2 g pasar ni rutin umi di hujung minggu..tapi disebabkan kena ganti sekolah ari ni..tanggungjawab tu g ke ayah n aku..adoyai..xpe la..lagi pon dah lama xg pasar tu...masa cuti short sem 3bln dulu rajin gak ngikut g pasar..yela,tolong angkut barang,blaja sikit sebanyak cara2 nak membeli kat pasar..xkan dh kawin nnt nk beli sume kat pasaraya je..barang kat pasaraya not as fresh as pasar okie..

*pasar tani sabtu is located nearly stadium indera mulia ipoh perak..sebelah je pon sebenarnya*

back to story..
dah siap pkai tudung sume, aku g la turun bawah..tetiba ayah cakap umi suh hantar laptop dier g sekolah...tertinggal kat umah..ish,mak aku ni..dah pelupa upenye..before kuar tu again,tetiba ayah bagi kunci kereta dier kat aku..

ayah: nani drive ari ni..

aku: hah..? ngarut..

ayah:
btol la..kte gi skola dulu hantar laptop umi..

aku:
nani bawak smpi skola je tau..

ayah:
tgk la nnt cmne

aku:
??!?


aku macam xcaya je ayah suh bawak..kete dah la besar gedabak..! [for me,besar la..tapi ayah ckp mne de] my experience on driving only kete matrix umi je..huh,stress..then,kumpul semangat..aku kene bawak jugak kete ni..! kne prove kat ayah! huhu..


ni la kete bertuah ayah tu,CAMRY...

pastu aku pon start la drive to sekolah..as I predict..umi terkejut abis aku bawak kete ayah..ahaha...lepas amik laptop umi terus g..ade kelas kot..

aku:okie ayah..tukar tempat balik..xmau la bawak smpai pasar..

ayah:
g bank dulu..ayah nak amik duit..

aku:
kata sampai sekola je..

ayah:
sape kata??

aku
:???!?


then bawak la jugak bapa kesayangan ku ke bank...huhu..sampai bank ayah turun,aku terus tukar tempat..xmau aku bawak sampai pekan..busy wo...

akhirnya sampai gak ktorg kat pasar..ramainye org bukan men..
sempat amik 1 gamba je since kene pegang banyak barang..


kdai yang mesti disinggah..kire sampai aku dah tau cara nk pilih bawang,halia,rempah2 sgala..

lepas ktorg g pasar,singgah makan kat restoran sabar menanti..jumpe pcik rizal n family..oso pcik saidon n family...

ayah rushing kene balik..dah terlambat nk g meeting...

chiow..

6 comments:

Muqarabah said...

salam.. anda ditag..

SuMaiYaH said...

haha. kelaka la nani. :P

camry? mcm ade kaitan dgn kisah politik perak jerk. ahaha :D

akak tag hang jugak, suke ati la nak buat ke x.
tapi dia kata tu special person.

mesti hg ckp : ???!!!!

keh3! (:

nanie aziz said...

to k.su:
bout dat camry..em,bersih dr sbrg kes politik kt perak..hahaha..

yg tag tu respond nani mmg cmnni pon..??!?!!
mende tu sbnrnye?

SuMaiYaH said...

kene buat balik menda yg same.. ngeh3 :D

aZizUd-Din's d@ughtEr!! said...

hahaha..
bertuah2..
nnt bwk aku plak nek kete 2..
aku blik nih mak uda soh bwk savy doh g jumpe ayg...
hebat tol

nanie aziz said...

to gmah..
gud improvement frm mak uda..
hahaha..
bwk je la..
ley ak tumpang ko lak...