31 December 2009

last day of 2009.

same goes with other blogger. agak-agak mood nak end of year, sume kelam kabut nak update blog. nak post title yang lebih kurang sama ngan aku tu. huh. manusia.

sebenarnya nak update cerita yang dah busuk. cerita 2minggu lepas. hahaha.

.19dis09.
hang out dengan kawan2 baek kat taayah dulu kat klcc. farahin, milah, syera, pepah. the best part is, milah bunje kitorg makan kat pizza hut. so, dah dapat peluang, memang sah-sah la balun.. thanks to farahin jugak sebab sanggup datang all the way dari epoh and jadi budak uia jap. macam2 perangai budak ni. aku balik awal sikit dari diorg and xsempat jumpa pipah adli since ade janji pulak dengan mira & aten nak g JJ Wangsa Maju untuk beli jeans. ini 1 lagi kes. budak berdua ni aku dah janji kul 5.30, kul 6 lebih baru sampai. alasan: "bas tade lah nani". iyolah. keluar lambat sape suruh. anyway. hmm,dapat jugak beli 2 jeans dengan total harga RM120. the day before,cari jeans kat klcc, 1 jeans dah cost rm100++. so i can said that sale kat JJ sangat berbaloi-baloi. :D [no pictures]

.20dis09.
this day, hangout dengan kawan2 plkn kt Times Square pulak. imy my lella. hmm. this time i brought along mira & aten. just in case aku xleh nak masuk dengan budak2 tu, plus, itu TS mcam jauh je dari gombak. takut lah nak jalan sorang2.

[kitorang sampai kat TS awal, so ni lah akibatnya]


[tiada dalam gambar: kerel, anis, bob]

[model of the day]



.25dis09.
i'm home! after 3weeks tak balik umah. so kene balik jugak. miss my katil a lot.(besar, banyak bantal, tilam sedap) hmm. yang pasti, ronggeng moment dengan kazen terchenta tetap ada walaupon masa cam ciput2 je. :D (tapi kazen2 ku, korang perasaan x kita xjadi camwhore macam biasa. mengapakah?) baliknya aku kali ni memang besh sebab ade baby! imy ashraf! no no. he's not my bf but lil kazen lah. dier sudah buleh di'agah'(sila betulkan ejaan kalo salah) senyum je.


yeah. wait. another one....

------------------

---------------

------------




---------


---



-



new facts bout him,
  1. dier tak suka panas oke. kalo dapat air-cond depan muke, senyum je... :D
  2. kene sentiasa didukung. kalo x, dier buat muka merayu, dah angkat, senyum je :D
  3. harus tido dalam buaian. kalo x, xleh tido. ini semua gara2 mcik yang jaga dier yang ajar. ish3x..


for this week, i had my flu & cough. tak larat aka tak selesa (hingus meleleh,yucks) sebenarnya xnak keluar tapi nak kene gagahkan diri. cafe xbukak 1st n 2d january. diorang pon nak celebrate kot. so, kena cari makan kat luar. plus, barang mandi juga sudah kehabisan.


i'm done. see u next blog (bila ade free time or when i have exciting story)
chicken chop malam ni. yummy~~

everyone,

HEPI NEW YEAR 2010..!!
may all of you are under the bless of god.
make your wish and make it happen too!


aku harap aku buleh kurus by 2010. hahaha
byebye "teen" years.
i'm becoming 20!




chiow~~~


13 December 2009

new year. new look.

notice my blog's new look? sucks x?

fyi, berlaku kontroversi tentang background lama yang telah digunakan selama aku berblogging. huh. berikutan itu, aku mengambil jalan penyelesaian untuk menukarnya. :( but still nice kan?

*************************

babak 1
conversation with my new rummie kat gombak, sheilazatul aida saleh.

sheila: nani kau ade blog?
aku: ade ade. tengok lah. (penuh yakin nak tunjuk)
sheila:(tekun tengok, tengah tunggu loading lah tu.)
aku:(hosh.malu lak tunjuk blog sendiri)
sheila: em, nani. background ko sama ngan blog mahallah khadijah.
aku: what?? mana kau tau?
(dalam hati: adoi. tak pasal je nak sama)
shiela: kawan aku MRC (mahallah resident committee). mintak tolong aku watkan background blog diorg. sori lah. aku mana tau
aku: em, xpe xpe. nanti kalo rajin aku tukar lah.


babak 2
with taqi. (ade post dier kat shoutmix tuh)

taqi: keke..bckground sma la :P
aku: cmne leh sme ney
taqi: aku pn tatau la nani oe..aku bru wat 3 ari .sory tau


*********************************

terus aku bukak web yang ade sediakan background neyh. tukar tukar n tukar. adoi. buleh pulak ramai yang minat.

so peeps. enjoy lah my new look tuh yeah. special for new year. hahahahah.


chiow~~

06 December 2009

they love me, so what?


last wednesday was my birthday & also my new intake to uia gombak. i'm grown up! hey,i already live in this world 19years. proud to be myself, NUR HANANI BT ABDUL AZIZ. the nite before i'm leaving ipoh, we are having our dinner at pakeeza restaurant (as usual when celebrating something) with mak uda & family, but without pak uda. poorly. he's out station. i got present from them. thanks yea. luv all of u.




(mixed language)
2dec tu,sebelum subuh lagi kitorang dah gerak. ambil long kat umah. she's following us. by 8.20, dah sampai gombak. wah! excited. terus pegi register kat ofis mahallah. oh ya,i got mahallah ameenah. level 2. bagus rendah je. i also got new rummies. shilazatul aida (unsure with the spelling, ict student to0) & another 2 seniors (they are coming back today) lepas zuhur, ktorg kena kumpul. taaruf weeks started. ahhh. sucks. gile buhsan oh. brief, brief & brief. ngantok okeh. limited bathing time. (that's not really a big deal since kalo ade banyak masa pon bukan aku mandi..haha) for me the best moment sepanjang taaruf week tuh is cultural nite. we have fun after 3 days having suffer day.

[from aten]




what are the differnces between uia gombak & cfs PJ??
  • status - mesti lah beza. skang kan aku budak degree. dulu asasi je. hosh2. dah jadi budak degree kene rajin belajar. tak buleh maen maen dah.
  • class - dulu kat pj dekat je. nampak kelas. skang kat gombak kurang2 10-20 minit awal kene kuar bilek dah.
  • lifestyle - dah bebas sket. takde lah asyik asyik takut pak guard compound ke pe.. huh
  • myself - getting matured. haha. yeke? lu pikir lah sendiri.
more piccas






that's all for now. feel sleepy.

chiow~~

23 November 2009

masa yang sangat terhad. aku kah yang tak pandai manage?

aku semakin hilang feel nak menulis kat sini. tapi takkan nak biar bersawang je..? adoi. nothing much in my life since my last post. yang pasti aku dah tengok itu 2012 movie(tq to long & farahin). sangat best tapi agak penat untuk mendongak (dapat duduk 3seat dari depan) selama 2 hours 45min. lenguh, stress, berdebar di sepanjang movie itu. seperti yang kita tau cite ni menggambarkan the ends of the world (hari kiamat lah tu) cume satu je yang aku buleh cakap, kita sebagai orang islam ni, ade iman, jangan lah percaya sangat dengan pengakhiran cite ni. ade pulak leh ade yang selamat. but there's no land anymore i think (whatever).

what else. emm..ha, i already got my online offer letter from gombak. (alamat & no matric terpaksa di 'putih' kan atas permintaan diri aku sendiri. hahaha)


[klik untuk image yang lebih besar dari lubang hidung korang tuh]

hari yang sama dapat offer letter tu, aku ade kat a famosa melaka. pergi dengan orang pejabat ayah. seronok kat sana. tapi aku yang bosan. takde geng. malam kitorang sampai tuh, lepas dinner, pergi tengok pe tah nama nye, cowboy show ke pe ntah. the end of the show ade fireworks. that's superb.

video

please notice yang bentuk heart tuh ya. beautiful.

done with the video? nice right?

oh ya. i wanna seek an apology from 'them'. aku tau dah janji nak jumpe before i'm leaving. but i really dun have enough time. everything happened so fast. walaupun korang dah beri kata putus yang kita takyah jumpe kat ipoh (konon je korang cakap nak turun gombak), but still, aku rasa bersalah. aku cuti nanti kita jumpe lah ya? ;D

i think that's all for now. i need to pack my things. umi & i are following ayah for a seminar kt BB. 3days. tomorrow i'll visit mira & seha kat PJ oso to take the thing, called 'transkrip' kat AnR.

chiow~~

11 November 2009

new movie, 2012!


aku berkeadaan seperti ni sekarang

ouh. ola everyone. agak lama x mengupdate ini blog. bukan tak nak. just i'm not in mood to write anything. for now, aku xde aktiviti lain yang menarik melainkan tv, tv n tv. then, facebook-ing.
tapi at certain time, aku rajin melawat/membaca blog orang lain. antara my favourite blogs, cik epal, hanis zalikha, yong ana, syaheeda and some other friends.


baiklah. aku sedang xsabar menanti kepulangan kawan kawan ku. juga menanti cousin kesayangan, gmah. aku nak ajak tengok cerita 2012..! xkira. aku nak tengok jugak. xkesah la siapa pon yang nak sudi. hari tu dah terlepas cerita papadom. pisau cukur. huh.

will be on cinema 13th november

jom! :D


chiow~~

02 November 2009

please help me to spread my status.!

current status : miss my friends thiiissssss muuuucccchhh.. :D

oke. dah agak sebulan gitu aku tinggal kan PJ for my dearie ipoh. tapi skang i miss my sweet and freak friends.

mira, ama, seha, aten, leyyka, keyyla, nadiah. huh. so many to list.

y i miss them so much..?

lepak, gossip, hang out, foods, movies, texting, class, kutuk mengutuk, skating, walkman, myspace, facebooking, quizzes. huh. banyak jugak eh we do things together.



i oso mish my luvly BFF.

mimie, muna, chah, tyra, liyana, syera, adnin, tikah, farahin & some others.

walaupon each of us dah separated [sambung belajar] aku tetap sayang korang. tapi susah nak jumpe gitu. so i just keep it myself.

noted: kepada sesiapa yang jumpe salah seorang dari yg disebutkan diatas, tolong kirim salam.


chiow~~

01 November 2009

nampak senangkan hidup ni : habis madu sepah dibuang..

pergh. title mengancam. pe la aku nak ngarut nih.


~my previous laptop~



~my new one~

ho0..ni bukan kes habis madu sepah dibuang oke. aku memang dah lama nak beli laptop baru. cuma baru tercapai hasrat tu khamis lepas.

terima kasih ayah! :D [hutang kira langsai la eh..? hehe]

my previous lappy was actually belong to umi. but since aku takde laptop untuk digunakan semasa di PJ and oso dirumah and plus umi ade laptop sekolah, so dier bagi la pakai laptop dier. yela watpe simpan je kan. hehehe. kira kira banyak juga la jasa si ASUS ni kepada aku. 3sem kat PJ memang aku menggunakan ASUS ni sepenuhnya. tahan lama gile ah lappy ni. agak agak 10 tahun ade x umi?...

so bila hari tuh ayah tanya pasal laptop. aku pon request la laptop toshiba. sebab brand agak agak tahan lama jugak la. hopefully.

more --> mr.TOSHIBA..



[kena install basic software and set up sendiri. huh. :( ]

[saya akan sentiasa sayang kamu,ASUS ;D ]


itu saja.

chiow~~

28 October 2009

facebooking

ola everyone!
haha. i already have my facebook account. what i want to tell y'all, now i became addict to cafe world's game. gile ah. nasib baik xde laptop lagi. kalo tak sure 24/7 online. erk,sorry can't write long. i have to continue play! (@_@)


chiow~~

26 October 2009

in mood to post something but without title

current mood: nak driving semula


oke. i miss driving. so far umi ayah x bagi. coz i got 14 days MC from hospital [wth they gave this long olidei,i already at home!] so the 'curfew' will over by end of this month. so just wait & wait with full of patience. tapi anda semua masih boleh berdoa untuk saya kalau kalau umi ayah terbuka hati yang murni kasi saya driving semula secepatnya. hehehe :D yeah!


oh ya. new story. after all, i'm ready for gombak..! segala penat lelah di PJ membuahkan hasil. [wah! macam aku bertani je berpenat lelah konon.padahal makan je banyak] can't wait to be called as mahasiswi. huh. poyo je. bajet la orang nak panggil kamu dengan panggilan skema gitu. so, dear seniors, are y'all ready to welcome this nicepolitesuperhotandgorgeous girl? hahahaha. yucks. perasan betul aku ni.

noted to mira,ama & seha: plis do ur besh dear. i'm so0o worried now.


chiow~

22 October 2009

aku hilang sabar!

adoh. geramnye xbuleh nak tengok result lagi. aku dah tengok link ini. tapi sampai sekarang xbuley bukak. aku tengok myiium portal. memang buleh bukak. dah tau result,cgpa,gpa,gred pape lagi. tapi xpuas. aku nak tengok slip. hosh. aku nak tau. pass EPT ke x. buleh ke gombak ke x. adoi. seha ngan mira macam dah surrender. nak tengok esok pulak. yela. kita cuba esok pulak.



chiow~~

21 October 2009

nak kuar..!

waaa,bosannye dok umah seminggu ni. harapkan tv & fon je. laptopku ade masalah chargernya. so,xley pakai. tkot abis bateri. xley on9 disiang hari. harapkan laptop ayah yang hanya available malam hari. adoi. nak kuar umah. dapat naik kete g kedai pon jadi la. [gile desperate oh]

umi, ayah, bape lama lagi kene 'kuarantin' kat umah ni...? :(

ataupon..
ayah,bile nak dapat laptop baru ni? :D

17 October 2009

hospital pantai..

hello peeps..
i'm back! no more worries ok? saya sudah beransur baik. cume sengal2 biasa. ala,nama pon operation. em,ade kawan yang bertanya itu ini. saya cerita sini je la. so,where to start ha?

oke the pain started tuesday evening. but i thought it was just a 'pain'. so,tahan je la. the problem was when i couldn't get my sleep that nite. sakit sangat. since dah malam pon kan saya pon xde la fikir nak kacau umi & ayah. again, saya tahan je sakit itu. adoi. subuh esoknya,umi gerak macam biasa. tapi keadaan saya sangat luar biasa. after siap semayang sume saya golek2 kesakitan kat sofa. seeking for some help from umi ayah. then umi came and brought minyak urut,kot2 la angin. ayah pulak suruh saya makan ubat sakit perut,kot2 food poison.

after umi went to school,ayah decided to take me to the clinic. sebab tengok saya macam x settle down pon. tapi clinic mr bharjan tutup[pegi sana pon sebab ingat dier 24h,rupenya dah xde 24h]. ayah pon terus la gerak hospital pantai.

sampai je sana,i was taken to an emergency room. kat sana doc fahmi check saya. based on the symptom, he said that i was suffered appendix and he called pakar for this disease to confirm it. later, doc sumithra came and confirm the appendix. she said,"saya akan buat operation hari ini jugak.boleh?". at that moment, saya tak sempat nak fikir kesakitan operation yang bakal diterima kerna current pain lagi teruk. hosh. but since i'm a woman, so they need to check for anything related to sakit puan. mana la tau kot pape :P hahaha. wateva. for gyneacology part, i met doc mimin. she's so nice. poorly,she brought bad news. wah. i got sys. kne operate gak ni. me myself not sure what is it actually. if y'all wanna know, then google oke. xpon pegi la jumpa mana-mana gyneacologist[tu memang over la] so,saya kene 2 operation.

9.45am gitu i got ready for 'the moment'. umi xde lagi waktu tu. i met her just before i enter the operation theater. cuaks gile time tuh. hosh. after that,saya suda tidak sedar pe yang berlaku until digerakkan oleh seorang nurse. ayah kata saya dioperate selama 3jam. 10am-1pm. then saya dibawa masuk ward biasa. then kene dok spital 3hari. jumaat saya kuar spital. beshnye dapat katil sendiri.

the end.

moral of the story: jangan makan banyak cili! [statement yang biasa didengar tapi benarkah?]


~kazen terchenta~

12 October 2009

baby?


uih,anak sape nih? ohoi. korang mesti pikir anak aku kan. hish bru 2 minggu xjumpe, xkan la aku dah ade anak. ngarut la korang. xberagak.




****************************



btw,introduce to u,this is my new cousin. ibnu asyraf [not sure da spelling]
yesterday ade kenduri doa selamat sket untuk si kecil. tapi dier sangat suke tido. kene kacau bagi bangun. hehehe.

once we got da chance to take care of him, me & angah pon snap2 la. ahahaha.
a bit from my fon..





noted to long: ni je la gambar acap yang aku leh tunjuk. the rest ade kat kamera mak uda.

last..
adik kecil,dah besar nanti jangan nakal ea.
;D




chiow~~

cerita raya yang terhutang

ola everyone. rasanya dari hari tu saya janji nak share kisah raya saya. since minggu ni minggu terakhir raya,so, for this entri i'll share a bit and try to make it simple. sebab banyak lagi kisah lain nak tulis. check my next entri. hahaha :D

****************

raya tahun ni belah ayah. malam raya yang sadis sebab blackout. semua tido awal. esoknya,selepas semayang raya destinasi wajib. rumah tok chu,tok ngah. tak lupa melawat kubur opah & tok. petang raya sangat meriah. seluruh isi keluarga berkumpul. saya suka sangat moment tuh walaupon penat.


yang lawaknye bila kat luar umah dah macam showroom kereta. mana tak nya mak chor datang dengan 5 kereta anak beranak semua. chu rashid 1. alang 1. pak uda 1. ayahku 1. cuman 1. total semua 10 kereta. [wah,aku pandai mengira! hahaha]

petang tu balik belah umi pulak. seperti yang semua tau kan saya sempat raya 3 hari jea. so xde la banyak sangat story nye.

gambar budak2 gedik,


~raya pertama~


~raya kedua~


rasenye till here kot.

chiow~~

04 October 2009

end of semester

yeah! finally da exam's paper is over. i'm still in PJ for my EPT's speaking test. last paper was on last thursday. really happy. but a bit worried bout my pointer for this semester. to dear mom & dad, pls just accept da fact of my pointer oke :(
anyway,i'm having such a great 'last' moment with my dear fren before i leave PJ for my dearie epoh.hehe..

[thursday]
after IL paper, we got ready for ronggeng's moment.. where?? ATEN's house at serendah :D my second time being there. btw, who are actually 'we' that i had mentioned earlier? we = me,mira,ama,seha,aten,leyka,keyla. 7 of us all together. the first thing to do is,seha & me drop leyka & keyla at asia jaya. they need to go to serendah by public transport(KTM).hoho.as we can't go there with 7 people in a car (driver:seha)! crazy oh. anyway. actually,our main plan going back to serendah is for picnic! haha. ktorg mandi-manda riang ria kat air terjun. menu for the picnic was mee goreng 'manis' (master chef:keyla, assist by: me & mira)[noted:manis sebab ade budak tu tertuang gula lebey.haha.sori for her], tempura(cook by:ama), air laici (made by:aten,mira,leyka). Then,



malam pulak we go for dinner kat kedai tomyam pe tah kat pekan serendah.

[from left:seha,leyka,aten,mira,ama,keyla]

[friday]
skating! huh. loser thing for me. lembap gile nak get use with the ice. hoho. nard, dian jacob & dian ghani with us that day. jadi cikgu untuk budak lembap ni. thx ya! dear hotties, kalo y'all nak go there again, me & mira tetap follow, but we go for shoping! haha. that's our soul,not skating. gloves ktorg tu pn korg dah boleh angkat skali. :D later we got back early. seha kena balik rumah. ibu dah rindu.... em,ama not following us to sunway. she got her fever. it was just before we going to serendah. agaknye mandi manda tu add another reason untuk dier demam.



[saturday]
we actually plan for a movie. poorly,we cancel it. damn tired kot. but then ama cakap ade openhouse kat umah dier. so, we decided to go there. makan free. sedap lak tuh. hehe. but before sampai kat umah dier,ktorg drop kat alamanda dulu. cuci2 mata jap. dlm kul 3 bru sampai umah ama. makan minum borak2. then ktorg tido smpai kul 6. huh. xsenonoh gi beraya umah orang pastu tido. mira la ni ajak aku. hahahahaha :D



[sunday]
ari ni rasanya dok bilek je kot. long journey this week. rehat & kemas2 barang untuk balik esok!

27 September 2009

ayah terchenta :D

p/s: dengan sengaja display title gitu,ayahku confirm baca.hahaha.

I am now already in PJ. sucks. everyone still enjoy the festive. UIA's student? hosh. suffer for final exam. for today,just short entri. not in mood to write further. 3paper to face oh. programming,ouch. physics,ad0i. information literacy,insane. huh. can't wait till meronggeng's day with my dear friends[noted to ayah: i already have the budget for 'this' day,but if u want to add more,its going to be so great! haha]. full of patience. plan to go shoping this friday. agak2 ayah nak bagi duet gak x? [ayah?] [boooleh ke tidak.? boooleh ke tidak.? boooleh ke tidak.? bace cre datin wan abe] hehehe. ok k0t kan ayahku. sbb before raya xabis paw ayah lagi. :D oh ya,before forget. i will upload pitcha n story of my short hari raya celebration later,after the final. just wait..

exam schedule,
28th Sept -programming

30th Sept -physics

1st Oct -IL

5th Oct -speaking test for EPT


epoh terchenta,wait for me!

chiow~~

18 September 2009

current mood : RAYA..

coming soon..
HARI RAYA on 20SEPT09

****************************

2days to go for hari raya..umi already start cooked her rendang ayam..yummy! [tgh lapa ni..bau rendang yang mengancam..] xsaba sangat nak raya. xtau nape. padahal dah 18tahun aku sambut raya. sama je. menu tetap sama. lemang, ketupat,rendang,bla3.. cume kaler baju la lain. tahun lepas kaler lain. tahun ni kaler lain. em,tahun ni baju raya 4 pasang. cukup la untuk aku raya 3 ari kat umah. sebab raya ke-4 dah nak balik PJ [tak kira,aku nak pakai baju raya gak otw balik nanti.ahaha] memang xpuas hati la orang len dapat cuti seminggu. aku cuti raya..hosh toksah cakap la. wat sakit ati je. bile ngadu ngn kawan2 aku, diorg cakap 'woi,bersyukur la.dapat cuti gak kan.dah la ko cuti awal seminggu! bagi la ktorg can nak dok umah lme gak..' pape la. lepas 5oct aku cuti panjang before masuk gombak. sebulan lebey gitu.

********************************************************************

sepanjang seminggu dok umah ni, aku jadi driver tak bergaji untuk umi terchenta. hoho. bile ayah tanya umi nape ngade2 sangat nak orang hantar g skola.? umi ckp,biar la nani pueh hati dapat bawak kete. hehe. umi suke la tu ley arah je nak g memane pon. aku pon suke senanye.

ari pe tah ri tu,xigt. aku bawak mak uda n angah gi greentown square. mak uda nak beli inner dier. nak harap anak dara dua orang tu [angah,long], dah shopping terus lupe umi nye. haha. diorg beli untuk diri sendiri je. pape la. yang pasti mak uda xsenang duduk bile aku bawak kete. gayat! hahahaha. sori la mak uda. nani ingat nak drift je kat jalan tu. pape pon, umi dah slalu mengalami situasi itu. tp terpakse biasa kan diri since aku yang bawak kete untuk dier.

*******************************************************************

long sampai epoh mlm smlm [kamis]. so ari ni dier ajak kuar gi beli starch. jangan ingat kanji yang wat makan tu. hosh mati kalo mam starch ni. starch ni berfungsi untuk keras kan kain. atau lebey spesifiknye untuk ktorg, nak keraskan tudung. biar senang maintain. ala, pompuan biasa la. hahaha. then, cam bese la. pitcha!



xtau anak sape ni.tomeinye! hahaha..


*************************************************************

oh ya,20sept ni gak Jin Notti kuar. fara fauzana! [teruja sebab dier berlakon je] nak tengok ke x? agak2 rugi ke tengok cite melayu kat panggung? h0h0. kejam nye la statement aku. huh.

opinion?

*************************************************************

lastly,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN



p/s: aku nak duit raya dari semua yang membaca dari atas tadi..! haha. korang xley lari da..




chiow~~

10 September 2009

out of suffer!

i'm now in programming class.
just finish da project presentation.
lega.
no need to suffer anymore.
just imagine,this week alone, i will never get the chance to sleep if the clock doesn't show 2am n above.
tired.
can't wait to reach home this coming friday.
miss my bed, pillows.
huh. sabar....

chiow~~

09 September 2009

I'm only me when...

Last monday i did a quiz using mira's FB..the quiz is about, 'which taylor swift's song belong to you??' The result i got was song with the title of I'm only me when i'm with you. Now i become addict of this song..thx to seha for helping me to sing it..hahaha..I make an effort to post the lyrics..so, feel free to sing with me..

Friday night beneath the stars
In the field behind your yard
You and I are paintin' pictures in the sky

And sometimes we don't say a thing
Just listen to the crickets sing
Everything I need is right here by my side

And I know everything about you
I don't wanna live without you

I'm only up when you're not down
Don't wanna fly if you're still on the ground
It's like no matter what I do
Well you drive me crazy half the time
The other half I'm only trying to let you know
That what I feel is true
And I'm only me when I'm with you

Just some small town little girls
Livin' in a crazy world
Tryin' to figure out what is and isn't true

And I don't try to hide my tears
My secrets or my deepest fears
Through it all nobody gets me like you do

And you know everything about me
You say that you can't live without me

I'm only up when you're not down
Don't wanna fly if you're still on the ground
It's like no matter what I do
Well you drive me crazy half the time
The other half I'm only trying to let you know
That what I feel is true
And I'm only me when I'm with you

When I'm with anybody else, it's so hard to be myself
Only you can tell

That I'm only up when you're not down
Don't wanna fly if you're still on the ground
It's like no matter what I do
Well you drive me crazy half the time
The other half I'm only trying to let you know
that what I feel is true

And I'm only me
When I wanna be
Well, I'm only me when I'm with you
With you
Uh-huh
Yeah

chiow~~

02 September 2009

s.e.p.t.e.m.be.r

3month to go for my coming bornday. haha. but that's not what i'm gonna story today. last week i went home. a bit tired. but satisfied. angah bornday celeb n visit embah [bhs jawa for nenek]. embah kene strok last thursday masa buka. so,she's being warded for about 4days[today kuar]. poor her. umi was stayed at hospital to take care of embah. ayah n me was 'sahur' together by ourselves [kene prepare sendiri]. umi not there to pamper us. but we have to 'pemper' her since we need to send food for 'sahur' at hospital. hurm. poor us. well,i do 'part-time'. drive for myself n family to hospital n mse g meronggeng. tired but i enjoy driving so much. unusual activity that i done last week: drive at nite. huh. i never do that before. takut. next is ronggeng's moment wif angah n long. hahaha. not that enjoy. rushing n stuck in jammed. rmai sangat pulak manusia time tuh. btw, we went there to buy angah's bornday present. i bought her a pink blouse. long help me to choose. i hope ngah like it coz i dun really know her taste. hehe. finish that day. i went back to PJ at 8.30am next morning. hosh.

*sebak pagi tu when umi said she can't give attention for me sepanjang kat umah. especially my needs. but it's ok mom. i know ur condition. i luv u for everything!


ngah wif her birthday cake

nyway,this week i become lazy. for real. malas nak wat segala-galanye. project programming in progress. tomorrow we have to submit. so,tonite pulun! essay bi pon kene tunjuk kat sir esok. xseap lagi oh. after this. kuiz Physics esok. argh. prepare pagi esok. kuiz IL n math hari ni teruk. IL : hard Q. math : probability, no feel. hosh.tension2. mdm ayu want to have replacement class for IL. h0h0. ei,npe minggu ni serabut sangat.? fyi,kerja yang bertimbun membuatkan aku lagi malas!

da2 nak start wat keje. dah la ponteng kelas.

chiow~~

23 August 2009

Ramadhan..

yeah! i'm happy today as i can sahur n buka at home with umi n ayah. ktorg sahur nasi goreng and yang best nye mase buka tadi umi masak my favee,siakap sweet sour and sotong goreng tepung. perfect! Tomorrow i've to go back UIA. 'suffer' mse buka comes!.hahaa.. penat la nak kene cari makan sendiri. kalo kat umah just tolong umi masak. simple.


comes another dillemma. do i need to go back next week?? hati ni memang mao. tapi kejap sangat balik. sabtu petang sampai petang isnin [ade exam level 6,kaco tul]. nak jumpe long and celebrate birthday angah + belated birthday umi. hoho. em...

someone please..?!

17 August 2009

K.A.W.A.N


'Friend in need is a friend indeed'


hoho,mse kelas BI semalam tetibe quotes ni muncul. So, for today's post, I wanna talk about friends..

kawan yang sebenar-benarnya adalah..
kawan yang bukan saja ada mase kte senang,tapi mase kte susah..
kawan yang akan tegur kalo kte ade buat salah,bukan pulaukan atau bermasam muka..
kawan yang sedia menerima keburukan kte,pada mase semua orang membenci...
kawan yang merendahkan egonya semata-mata untuk melihat kawannya tersenyum
..

yea,susah sangat nak cari kawan cmtu sekarang ni...tapi jangan sesekali cakap xde..sure ade,cume mungkin kte je blom jmpe sebab xcari ngan mata hati...huuuuu...
okie,me myself memang tak boleh hidup tanpa insan bernama kawan [take place after my family & relatives] sebab rase macam xde someone to depend of..share some happiness and sadness..biasa la teenagers kan..macam2 konflik! aku sangat sayang kawan2 aku..

nak kenal ngan kawan2 baik aku? [based on my memory now..kal0 ade yg tertinggal tu sori ek..]

kindergarden
MUNA AMALINA TARMIZI, ATIKAH SAADAH SELAMAT, NURUL ATHIRAH NOOR AZMAN..sgt kamcing until now and i can say,insyaAllah friends forever!

primary
standard 1- sangat rapat ngan NUR FARHANA AZMY..ish,mcm2 la cerita ngn dier dulu..mandi same2 la..hahaha..rindu saat tu..

standard 2-4 (cant remember who is da close person)

standard 5 - i'm with MUNA..she's a good friend,for real!

standard 6 - NURUL LIYANA ROSLAND...miss her so much..baru2 ni dapat borak panjang ngan dier..sume rahsia primary terbongkar..hahaha..but u still owe me the whole story! wanna meet u! MUNA, CHAH n TYRA still a good friends of mine mse darjah 6 ni..

secondary
form 1 - NUR SYAHIRAH MD SALIM,PUTERI INSYIRAH MEGAT [xingat nme ayah], FATIN HARDHINA [xigt gak binti pe..huuu] banyak gak kisah yang berlaku antara ktorg da whole year..sweet as well as bitter..em,insyirah transfer school after form 1,pastu xjmpe dah,until abis f5 nmpk dier ngah meniaga kat UO ipoh.

form 2 - aku dah jadi budak nakal..xtau mne silapnye..adoi..senang cte akhir form 2 dipindahkan bilek..nasib baik masuk bilek 'baru' tu ade kawan2 aku gak...berkawan rapat ngan NOR SHUHADA NGADI..seyes tao muka dier ni..but i'm happy to know her..luv ya!

form 3 - makin teruk nakal nye..em,tapi mase tahun ni la yang menyimpan segala memori yang manis sangat sepanjang aku kat sekolah Taayah..erk,pahit pon ade.tp lantak la..mase ni jugak la kawan baik yang paling ramai aku ade untuk satu mase...MUNA and SHUHADA[still], NOR FARAHIN KHAIRI, FATIN ADNIN MOHAMAD PRIM NASIR,SITI KHADIJAH LOKMAN,ATIQAH ZAKARIA,AHLAM NUWAIRAH AHMAD,MARDHIAH GHAZALI,NOR HAZIQAH ABU BAKAR. ade yg dah lost contact, tapi aku tetap sayang korang walaupon katne korg ade..

form 4 & 5 - aku pindah sekolah..masuk Gunung Rapat..new friends! weho0..NUR SYAMIMI AHMAD DAUD [erk,new friend ke..kwn skola rendah ni], NURUL SYAHADAH MOHD SALLEH, NABIILAH BT ZAMANI...ktorg ni memang tingtong la kalo dah duduk bershame..mmg xley bla..but now sume dah g blaja masing2. mimie(UITM Seri Iskandar), Syada(Unikl), Kecuk(MMU)..rindu mereka juga! MUNA,CHAH,TYRA jugak ade bersame spnjg di SMGR..

PLKN - again new friends! NUR ATIQAH MOHD ASRI da closest friend..still contact ngan dier walaupon cam jarang2 gak since sume busy with own life kan... another one is WAN [xigt nme pnuh..sowi]..nice to know them for short period of time! [3month je kan]

cfs IIUM
sem 1 - my rummies of course! luv them till now! NUR SYAFIQAH AHMAD, FATIN AIMI GHAZALI, ZAHIRAH NASIR...we r in the same course..senang nak study sama2..

sem 2 - AMIRA IZZATI MAT ROSLI..very straight talkative girl..y? she will tell me what she doesn't like straight away..no hiding...it's much better that i know my fault..she luv to make friends smpai pcik teksi pon dier ley sembang cam dah lme knl..huh.but so far ktorg xpernah perang agi la..haha..never kot..sayang kau mira!

sem 3 - MIRA still wif me and now she's become my new rummies together with NURUL AMALINA AB AZIZ..fyi,although bilek ni sebenarnya utk 3 org je tapi..i got another 3 'rummies'..haha...ANNIS NUSYAIBA AZAHAR,NURSIHAH AMIR,NUR AFIQAH SAID...
the story is like this 'bilek ko,bilek aku..bilek aku, bilek ko..for real tau! xde kat KC204.ade kat KC302..' adoi...so,kite xley gado2 tau.aku xsuke..kalo ade pape yang xpuas hati,ckap..it's much better than just silent.

uia gombak??
don't know yet...but i hope still da same people as in cfs pj...

em,i bet i will have many go0d friends in future..during work maybe..tapi yang dah ade ni akan tetap dalam hati aku...pada aku,MUNA,CHAH,TYRA tu smpai anak cucu kot ktorg akan tetap sama2 since rumah pon dekat2..haha..xley nak lari da..

chiow~~

14 August 2009

back to normal..

Hari ni mira dah dapat approval dari doc untuk balik ke bilek after about 1 week kene kuarantin kat mahallah fatimah zahrah..kene penyakit influenza like illness (ILI)..penyakit berjangkit woo..but yang sebenarnya kalo korang nak tau,sebab-sebab dier nak kuar dari bilek kuarantin awal, ialah sebab nak ikut kitorang trip ke muzium,planeterium n other places ari sabtu ni [esok]..haha..dier takut xdapat follow [gelabah]..

sabtu ni jugak umi and ayah datang to visit me [yeay!!] plus to pass new car to kak la [kecoh nak cepat..bagi la aku melaram hujung minggu depan..huh]

chiow~~

08 August 2009

A day without roomates...

Lepas subuh terus on9.laju oh..yela orang dok tdo ag..memang syiok la on9 an.. Then,lepas ama gi debat dier,aku tdo jap,give time to mira untuk continue on9.. Dalam kul 10.30 lebey lepas hantar mira kuar,aku bajet nak beli bekpes ke apa..

Gi la bank..tekan2 la butang nak kuar rm30[cukup utk weekend] then yg kuar resit je.. Rupenye2 dalam akaun aku tu ade rm2 je..hahahaha..mengong..nak kuar duit muamalat, xbawak kad matrik lak..

Nasib aku ade rm2 syiling dalam dompet ni..g la beli air laici tin-rm1.50.. Then bawak gi bace paper jap kat lobi..cukup syarat la aku bce metro,kosmo n brita dari kulit ke kulit..ahahah.. Naik bilek sambung on9 ag..syiba datang bilek,borak2.. Aten lak ajak kuar [sori aten]...aku xde duit oh.. Nak suh dier support cian lak.. So,xjadi kuar..

Lepas zohor aku gi makan kat ZC ngn fiqa n syiba.. Balik dari sane singgah kiosk beli air..lepak bace paper agi...diorg lak nak bce.. Then ni aku baru smpai bilek,wat 1 kuiz yg wat aku rase cm nak paste result kat sini..coz cm sme je in realiti..huhu...


Nanie has taken the quiz, What does your day of birth say about you? and she was born on a Sunday.

Personality Traits
- Spiritual and God- fearing.
- Good looking. [Well]
- Cheerful and Enthusiastic. [Definitely!]
- Ever ready to learn and try out new things. [Pls give your hand and teach me]
- Serious about life. [Like wut?]
- Like to make others happy. [Are u happy wif me? pls answer me ok]
- Sensitive. [think so]
- Fun person. [yeah! laugh,laugh n laugh]
- Clairvoyant. [really?? wow!]
- Nature lover. [huh??]


skang tgh tngu mira balik..huuuu

chiow~~

07 August 2009

Bowling moment..

Just coming back from mid valley...excited nak update about my activity today wif mira..h0h0..unplanned punya kuar..kitorang follow aten n leyyka g mid tengok wayang but ktorang g men bowling la..

situasi sebelum kuar..
aku:mira boringnye..jom kuar
mira: nak gi mane...

ktorg:[bla3..]
aku:ko nak men bowling??
mira:jom2..aku xpenah men ni.wei2,tny aten dh kuar blom..kalo blom kte follow r..


text aten..
aku:ko dh kuar ke?
aten:blom,otw,nape?

aku:otw katne?

aten:rum,ngah siap

aku:bile nak g?

aten:ag 10 minit

aku:balik bile?

aten:smpi maghrib kot..



trus fon..
mira:aten,ktorg nak ikut..nak men bowling..
aten:jom,cpt siap..


ahahaha..tu la kisahnya..so ktorg men la berdua..we enjoy da game thhhhhiiissss muuucccch!


~1st game~


~2nd game~

chiow~~

Epi Bornday t0 dear frens!!

heyya!



-to mira: from me-
[already used for about 3 weeks]
(birth date: 19th July)


~ cuppies from hawt girls t0 seha ~
[nanie,syiba,mira,ama,fiqah]
(birth date : 6th August)


songs dedicated to both you..
happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday, happy birthday happy birthday to you...


chiow~~